Біла піна в банці з медом: чи небезпечна вона і що з нею робити

Читать на русском
Автор
2500
Через білу піну не варто викидати мед
Через білу піну не варто викидати мед. Фото rbc.ua

Позбутися білої піни в меді досить легко

Користь меду важко переоцінити. Завдяки йому можна збільшити врожаї на грядці, зробити ранкову каву кориснішою і навіть залучити удачу в дім.

Цей продукт часто використовують у випічці або просто їдять ложкою. Однак згодом можна помітити білу піну в банці з медом. Через що вона з’являється і що з нею робити, розповідають "Бєлновини".

Чому у банку з медом з’являється біла піна

Біла піна, що утворюється в банку з медом, не є ознакою підробленості або псування продукту. Це природний процес, пов’язаний із кристалізацією меду. Кристалізація є переходом меду з рідкого стану у твердий або напівтвердий, в результаті якого утворюються кристали цукру. Цей процес залежить від впливу різних факторів, таких як температура, вологість, сорт меду, наявність домішок та інші.

Коли мед піддається процесу кристалізації, він набуває більш щільної і важкої текстури, тоді як вода, що міститься в меді, піднімається і формує білу піну. Ця піна складається з повітряних бульбашок, які відбивають світло і надають їй білого відтінку. Важливо відзначити, що ця піна не впливає на якість або характеристики меду, а навпаки свідчить про його натуральність і чистоту.

Тож можна зробити висновок, що білу піну можна залишити в банці і просто з’їсти. Але також можна і позбутися її, оскільки корисних речовин у ній залишилося мало.

Для цього її можна просто зняти ложкою і викинути. Або розігріти мед на водяній бані і перемішати – піна просто розчиниться. Однак цей спосіб може зменшити харчову та лікувальну цінність меду, тому що при нагріванні мед втрачає частину вітамінів, ферментів та антиоксидантів.

Раніше ми писали, як врятувати мед, що зацукрився. Завдяки простому трюку мед знову стане рідким та збереже свій багатий хімічний склад.