Шарлотка вийде вдвічі смачніша: просто додайте незвичайний інгредієнт

Читать на русском
Автор
26414
Ви зробите улюблену випічку більш пікантною
Ви зробите улюблену випічку більш пікантною. Фото shuba.life

Відмінний варіант для сімейного чаювання та посиденьок з друзями

Пишна класична шарлотка – це бісквіт із яблуками, який дізнаєтесь із тисячі навіть із заплющеними очима. Варто один раз спробувати, як він запам’ятовується назавжди. Готувати шарлотку неймовірно просто із продуктів, які ви знайдете у холодильнику.

Сьогодні разом із Shuba пропонуємо приготувати незвичайну шарлотку. Вона вийде вдвічі смачніша за класичну яблучну, адже містить ще одну начинку — солодкий, пряний, кремовий гарбуз. Радимо для рівномірного приготування додати гарбуз тушкованої аль денте, тобто він ще твердий, але вже легко ріжеться ножем. Пробуємо?

Як приготувати шарлотку з яблуками та гарбузом

Інгредієнти на 6 порцій:

  • гарбуз — 300 г;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • кориця мелена — 1 ч. л.;
  • олія соняшникова рафінована — 3 ст. л.;
  • яблука — 2 шт.;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • сіль — до свого смаку;
  • молоко 3,2% кімнатної температури – 100 мл;
  • борошно пшеничне — 160 г;
  • розпушувач — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо невеликими шматками завтовшки 3-5 мм. Посипаємо сумішшю 1 ст. л. цукру та кориці та перемішуємо.
  2. Відправляємо гарбуз на сковороду із 2 ст. л. олії, готуємо під кришкою на невеликому вогні близько 10 хвилин помішуючи. Після даємо охолонути.
  3. Яблука очищаємо від серцевини, нарізаємо шматочками.
  4. Окремо збиваємо яйця із 2 ст. л. цукру, ванільним цукром та сіллю. Додаємо молоко, 1 ст. л. рослинної олії, все знову збиваємо.
  5. В отриману масу поступово додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Додаємо яблука та гарбуз, все ретельно перемішуємо.
  6. Форму застилаємо пергаментом, змащуємо олією, виливаємо тісто і розрівнюємо.
  7. Шарлотку відправляємо в розігріту до 180°С духовку на 40-50 хвилин.

Готову шарлотку дістаємо із форми, за бажанням додаємо цукрову пудру або заварний крем за рецептом "Телеграфа" і подаємо до столу. Смачного.