Шарлотка вийде вдвічі смачніша: просто додайте незвичайний інгредієнт
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 26414
Відмінний варіант для сімейного чаювання та посиденьок з друзями
Пишна класична шарлотка – це бісквіт із яблуками, який дізнаєтесь із тисячі навіть із заплющеними очима. Варто один раз спробувати, як він запам’ятовується назавжди. Готувати шарлотку неймовірно просто із продуктів, які ви знайдете у холодильнику.
Сьогодні разом із Shuba пропонуємо приготувати незвичайну шарлотку. Вона вийде вдвічі смачніша за класичну яблучну, адже містить ще одну начинку — солодкий, пряний, кремовий гарбуз. Радимо для рівномірного приготування додати гарбуз тушкованої аль денте, тобто він ще твердий, але вже легко ріжеться ножем. Пробуємо?
Як приготувати шарлотку з яблуками та гарбузом
Інгредієнти на 6 порцій:
- гарбуз — 300 г;
- цукор — 3 ст. л.;
- кориця мелена — 1 ч. л.;
- олія соняшникова рафінована — 3 ст. л.;
- яблука — 2 шт.;
- яйця курячі — 2 шт.;
- цукор ванільний — 10 г;
- сіль — до свого смаку;
- молоко 3,2% кімнатної температури – 100 мл;
- борошно пшеничне — 160 г;
- розпушувач — 10 г.
Спосіб приготування:
- Гарбуз чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо невеликими шматками завтовшки 3-5 мм. Посипаємо сумішшю 1 ст. л. цукру та кориці та перемішуємо.
- Відправляємо гарбуз на сковороду із 2 ст. л. олії, готуємо під кришкою на невеликому вогні близько 10 хвилин помішуючи. Після даємо охолонути.
- Яблука очищаємо від серцевини, нарізаємо шматочками.
- Окремо збиваємо яйця із 2 ст. л. цукру, ванільним цукром та сіллю. Додаємо молоко, 1 ст. л. рослинної олії, все знову збиваємо.
- В отриману масу поступово додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Додаємо яблука та гарбуз, все ретельно перемішуємо.
- Форму застилаємо пергаментом, змащуємо олією, виливаємо тісто і розрівнюємо.
- Шарлотку відправляємо в розігріту до 180°С духовку на 40-50 хвилин.
Готову шарлотку дістаємо із форми, за бажанням додаємо цукрову пудру або заварний крем за рецептом "Телеграфа" і подаємо до столу. Смачного.