В шафі буде пахнути, як в дорогому спа: дешеві та прості методи, які працюють

Читать на русском
Автор
32626
Ароматизатор для шафи своїми руками
Ароматизатор для шафи своїми руками. Фото vesti.ua

Розповідаємо, як власноруч зробити якісний освіжувач в шафу

Якщо хоч раз ви стикалися з проблемою затхлого запаху речей, які лежать в шафі якийсь час, ця стаття точно для вас. Раніше ми розповідали, як вивести плями з одягу, скориставшись бюджетним продуктом. Сьогодні поговоримо про те, як зберегти свіжість речей у шафі.

На Zhenskiy.kyiv.ua діляться способами збереження свіжого аромату речей. Розповіли про найдієвіші методи.

Лайфхаки, з якими білизна буде довго пахнути свіжістю

  • Покласти в шафу можна брусок звичайнісінького туалетного мила. Вже через кілька годин ви будете приємно здивовані від свіжого аромату білизни. Варто врахувати, що чим дорожче мило - тим кращі ефірні олії використовують для його виготовлення. Це означає, що приємний запах триматиметься в шафі довше.
  • Сушена лаванда — неперевершений натуральний ароматизатор, який також є гарним засобом від молі. Поклавши на полиці шафи кілька гілочок цієї рослини, ви назавжди забудете про затхлий запах речей та міль.
  • Надасть приємного аромату білизні також ефірна олія. Слід просто змочити серветку в такій олії і залишити в шафі, виклавши на маленьку тарілку.

Як самостійно зробити ароматизатор для шафи

  1. У флакончик потрібного розміру наливаємо 20 мл спирту і 10-15 крапель будь-якої ефірної олії. Для кращого ефекту в цю суміш можна додати трохи сухої гвоздики. Залишаємо відкритий флакон в шафі і насолоджуємося приємним ароматом.
  2. "Серветковий" ароматизатор. Як це зробити. Мочимо серветку парфумами або ефірною олією. Згортаємо її у вигляді конуса; у вертикальному положенні ставимо виріб в маленький стаканчик, в який попередньо наливаємо власне ароматизатор. що на серветці. Запах залишатиметься завдяки тому, що серветка висихає, а рідина підіймається вгору по паперу.
  3. Робимо невеликий мішечок за допомогою марлі або тканини. Насипаємо туди м’яту, мелісу, гвоздику, мускатний горіх або будь-які інші інгредієнти, які вам до вподоби. Якщо ви полюбляєте запах цитрусових, в такий мішечок насипаємо сушену цедру лимонів, мандаринів чи апельсинів.

Користуйтеся цими методами — і забудете про неприємний запах рушників та білизни. А про те, як відбілити постільну білизну без хлорки, ми розповідали раніше.