Сіль — не найкращий варіант: чим посипати зледенілі доріжки біля будинку

Читать на русском
Автор
7704
Поряд з будинком має бути порядок
Поряд з будинком має бути порядок. Фото freepik.com

Доріжки не будуть слизькими

Сезон слизьких доріг лише починається. Лід та сніг – велика проблема не тільки для водіїв та пішоходів, а й для власників приватних будинків. Взимку доводиться шукати способи швидко позбутися опадів на прибудинковій території.

Найчастіше доріжки біля будинку посипають сіллю. Але це рішення для боротьби з льодом не найкраще. Насамперед сіль погано впливає на лапи тварин. Вона дряпає м’які подушечки, заплутується в шерсті та роз’їдає шкіру кішок та собак. Також сіль залишає білі сліди на взутті та псує його. Часте використання солі може негативно вплинути на стан укладеної на ділянці плитки. Цей засіб може навіть спричинити руйнування доріжок біля будинку.

Що використовувати замість солі на зледенілій доріжці

Доступна альтернатива солі – пісок. Хоч він і не змушує кригу танути, але створює безпечне покриття на слизькій поверхні. Прогулянка посипаною піском доріжкою не закінчиться падінням та зимове взуття не постраждає.

Для посипання зледенілих доріжок також можна використовувати золу, яка залишається в печі або каміні. Це безпечний засіб для лап тварин та взуття. Недолік цього засобу в тому, що сніг і лід забарвлюються в чорний колір.

Раніше "Телеграф" ділився способами зігрітися на вулиці та в приміщенні. Деякі їх можуть здатися дивовижними, але діють відмінно.