Замість покупної варенки: домашня ковбаса вийде в сто разів смачніша
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5258
Ви більше не зайдете до магазину за ковбасою
Важко уявити наш холодильник без вареної ковбаси. Вранці ми готуємо з неї бутерброди, додаємо в улюблене олів’є і навіть готуємо незвичайні закуски.
Однак що робити, якщо є сумніви у магазинній вареній ковбасі? Приготувати її самому за рецептом Smachnonews. Вона відмінно підійде і для закусок, і бутербродів, і салатів.
Як приготувати варену ковбасу
Інгредієнти:
- 800 г курки;
- 400 мілілітрів бульйону (які отримаєте з 1,5 літра води);
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1 буряк;
- 2 – 3 лаврові листи;
- 1 ст. л. солі;
- 10 горошин чорного перцю;
- 0,5 ч. л. коріандру;
- 0,5 ч. л. меленого чорного перцю;
- 1 ч. л. паприки;
- 0,5 ч. л. мускатного горіха;
- 30 г желатину.
Спосіб приготування:
- Курку заливаємо холодною, відправляємо на плиту до закипання води. Після додаємо обсмажені до золотистості моркву та цибулю, лавровий лист, перець горошок та сіль. І варимо ще 1,5 години. У цей час відварюємо буряки.
- Через зазначений час з каструлі дістаємо овочі та курку, бульйон залишаємо на вогні, поки він не зменшиться – бульйону має залишитися приблизно 400 мілілітрів.
- Цибулю та моркву викидаємо, з курки дістаємо усі кістки.
- У гарячому бульйоні розчиняємо желатин, додаємо куряче м’ясо, 3 столові ложки соку буряка та всі спеції.
- За допомогою блендера подрібнюємо до однорідного стану. Отримане пюре переливаємо у пляшку з відрізаним горлом, накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник на 4 години, щоб ковбаса охолола та схопилася.
Раніше ми розповідали, як швидко очистити ковбасу від шкірки. Цей лайфхак заощадить час.