Замість покупної варенки: домашня ковбаса вийде в сто разів смачніша

Читать на русском
Автор
5258
Варена ковбаса вийде і смачною, і корисною
Варена ковбаса вийде і смачною, і корисною. Фото shuba.life

Ви більше не зайдете до магазину за ковбасою

Важко уявити наш холодильник без вареної ковбаси. Вранці ми готуємо з неї бутерброди, додаємо в улюблене олів’є і навіть готуємо незвичайні закуски.

Однак що робити, якщо є сумніви у магазинній вареній ковбасі? Приготувати її самому за рецептом Smachnonews. Вона відмінно підійде і для закусок, і бутербродів, і салатів.

Як приготувати варену ковбасу

Інгредієнти:

  • 800 г курки;
  • 400 мілілітрів бульйону (які отримаєте з 1,5 літра води);
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 1 буряк;
  • 2 – 3 лаврові листи;
  • 1 ст. л. солі;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 0,5 ч. л. коріандру;
  • 0,5 ч. л. меленого чорного перцю;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 0,5 ч. л. мускатного горіха;
  • 30 г желатину.

Спосіб приготування:

  1. Курку заливаємо холодною, відправляємо на плиту до закипання води. Після додаємо обсмажені до золотистості моркву та цибулю, лавровий лист, перець горошок та сіль. І варимо ще 1,5 години. У цей час відварюємо буряки.
  2. Через зазначений час з каструлі дістаємо овочі та курку, бульйон залишаємо на вогні, поки він не зменшиться – бульйону має залишитися приблизно 400 мілілітрів.
  3. Цибулю та моркву викидаємо, з курки дістаємо усі кістки.
  4. У гарячому бульйоні розчиняємо желатин, додаємо куряче м’ясо, 3 столові ложки соку буряка та всі спеції.
  5. За допомогою блендера подрібнюємо до однорідного стану. Отримане пюре переливаємо у пляшку з відрізаним горлом, накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник на 4 години, щоб ковбаса охолола та схопилася.

Раніше ми розповідали, як швидко очистити ковбасу від шкірки. Цей лайфхак заощадить час.