Олів’є стане в рази кориснішим і смачнішим: що додати в салат замість майонезу

Читать на русском
Автор
55390
Салат стане тільки смачнішим і кориснішим Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:47
Салат стане тільки смачнішим і кориснішим. Фото prostoway

Ви більше не згадаєте про майонез

Напевно, класичний олів’є готується майже у кожному домі. І хоча рецептів його існує багато, проте класичний варіант включає докторську ковбасу, квашені огірки, консервований горошок, відварені овочі. Всі ці інгредієнти перемішуються та заправляються майонезом.

Багато кулінарів упевнені, що саме майонез – єдиний варіант заправки для салату. Проте всупереч поширеній думці це далеко не найкращий вибір. Найкраще використовувати для страви іншу заправку, і тоді салат стане смачнішим та кориснішим. Разом з Рixelinfm розповімо, чим можна заправити улюблене олів’є.

Яку заправку можна використовувати для заправки олів’є

Ідеальна альтернатива майонезу – сметана. Цей кисломолочний продукт менш калорійний, корисніший і з консистенцією, яка найбільше підходить для заправки салату. Крім того, у сметани цікавіший вершковий смак, що добре поєднується зі смаком м’яса, яєць і овочів.

Але багато кулінарів скаржаться на те, що сметана не відрізняється особливою пікантністю. На їхню думку, цьому продукту не вистачає гіркувато-гострого смаку, який властивий саме майонезу.

Але цю проблему вирішити досить легко. Додайте трохи гірчиці та тертого жовтка вареного яйця – і салат заграє пікантним смаком.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати домашню сметану. Ви більше не купуватимете цей продукт у магазині.