Пиріжки-п’ятихвилинки, яких виходить гора з одного замісу: найпростіше тісто "з секретом"

Читать на русском
Автор
44064
Особливо ліниві пиріжечки з картоплею
Особливо ліниві пиріжечки з картоплею. Фото food.obozrevatel.com

Страва виходить дуже смачна та особливо проста

Ми розповідали, як приготувати смачний та ситний пиріг. Тепер ділимось рецептом швидких апетитних пиріжечків з картоплею. Рецепт дуже лінивий та простий.

Готуються вони дуже просто та з простих інгредієнтів. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • картопля – 400 г
  • відвар картопляний – 250 мл
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • дріжджі сухі – 10 г або сирі 20 г
  • яйце – 1шт
  • соняшникова олія – 3ст.л.
  • борошно – 500-550 г

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо. Кладемо її в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитись до готовності.
  2. Картопляний відвар зливаємо, але не виливаємо — він нам знадобиться. Картоплю мнемо, додаємо трохи картопляного відвару (250 мл) і перемішуємо.
  3. Додаємо до картоплі сіль, цукор, соняшникову олію та перемішаємо. Коли картопля майже охолоне, додаємо 1 яйце. Все перемішуємо і додаємо сухі дріжджі.
  4. Додаємо борошно та замішуємо тісто. Спочатку вимішуємо в мисці, потім на столі.
  5. Накриваємо готове туге тісто кришкою чи рушником і залишаємо для підйому на 1-1,5 години. Потім обминаємо, ділимо на частини. Скочуємо їх у колобки.
  6. З кожного колобка робимо коржик і всередині робимо невеликий отвір. Смажимо ліниві картопляні пиріжки на олії.

Виходить дуже просто та дуже ситно. Також ми ділились рецептом смачної рибної ікри до святкового столу.