Пиріжки-п’ятихвилинки, яких виходить гора з одного замісу: найпростіше тісто "з секретом"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 44064
Страва виходить дуже смачна та особливо проста
Ми розповідали, як приготувати смачний та ситний пиріг. Тепер ділимось рецептом швидких апетитних пиріжечків з картоплею. Рецепт дуже лінивий та простий.
Готуються вони дуже просто та з простих інгредієнтів. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- картопля – 400 г
- відвар картопляний – 250 мл
- сіль – 1 ч.л.
- цукор – 1 ст.л.
- дріжджі сухі – 10 г або сирі 20 г
- яйце – 1шт
- соняшникова олія – 3ст.л.
- борошно – 500-550 г
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо. Кладемо її в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитись до готовності.
- Картопляний відвар зливаємо, але не виливаємо — він нам знадобиться. Картоплю мнемо, додаємо трохи картопляного відвару (250 мл) і перемішуємо.
- Додаємо до картоплі сіль, цукор, соняшникову олію та перемішаємо. Коли картопля майже охолоне, додаємо 1 яйце. Все перемішуємо і додаємо сухі дріжджі.
- Додаємо борошно та замішуємо тісто. Спочатку вимішуємо в мисці, потім на столі.
- Накриваємо готове туге тісто кришкою чи рушником і залишаємо для підйому на 1-1,5 години. Потім обминаємо, ділимо на частини. Скочуємо їх у колобки.
- З кожного колобка робимо коржик і всередині робимо невеликий отвір. Смажимо ліниві картопляні пиріжки на олії.
Виходить дуже просто та дуже ситно. Також ми ділились рецептом смачної рибної ікри до святкового столу.