Цвіль у горщику з квітами: як без хімії позбутися білого нальоту

Читать на русском
Автор
22290
Часта проблема восени та взимку
Часта проблема восени та взимку. Фото Facebook

Ці засоби від плісняви точно є в кожному будинку

Восени та взимку плісняву можна помітити не тільки на стінах та стелях у кімнатах, але й у квіткових горщиках. З’являється вона через неякісний ґрунт, неправильний полив, і несприятливі умови в приміщенні.

Цвіль може погіршити стан рослин, тому діяти краще відразу. Однак застосовувати ті ж засоби, що і для видалення грибка у ванній кімнаті, для квітів не рекомендується. Для цього потрібні більш щадні продукти. Про них пише Shareinfo.

Чому в горщику росте пліснява

Часто пліснява у квіткових горщиках з’являється через відсутність вентиляції в приміщенні. Іноді це результат дефіциту світла чи надмірної вологості. Найкраще знайти для рослини інше місце у будинку. Важливо нейтралізувати спори цвілі.

Якщо шар цвілі невеликий, слід видалити його, а потім просто досипати в горщик свіжого ґрунту.

Як позбутися плісняви в горщику

Видалення шару ґрунту з пліснявою – це лише пів справи. Необхідно подбати про те, щоб усі шкідливі спори були знищені.

Позбутися плісняви можна за допомогою кавової гущі. Її потрібно попередньо добре просушити та розсипати по всій поверхні землі в горщику. Це не тільки захистить ґрунт від плісняви, а й оздоровить квітку.

Альтернативою кавової гущі є харчова сода. Розчиніть приблизно 1,5 чайні ложки соди в теплій воді, а потім перелийте все в ємність з дозатором. Приготовленою сумішшю можна обробляти ділянки у горщику, де виявлено грибок. Легкий наліт плісняви зникне без сліду.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини допоможуть позбутися зайвої вологості у приміщенні. Деякі з них дуже популярні.