Для таких голубців не потрібна духовка: лінивий рецепт для найзайнятіших

Читать на русском
Автор
5071
Готуються такі голубці набагато швидше за класичні Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:33
Готуються такі голубці набагато швидше за класичні. Фото cookpad.com

Ці голубці врятують, якщо не хочеться довго стояти на кухні

Голубці — одна з найпопулярніших страв, яка підходить і для сімейного обіду, і для святкового столу. Традиційно ми готуємо його з білокачанної капусти, загортаючи фарш з рисом.

Проте всім відомо, що на приготування голубців треба витратити багато часу. Щоб не проводити півдня на кухні, разом з Рixelinform пропонуємо приготувати ліниві голубці. Приготуйте ви їх набагато швидше, але результат вийде не менш смачним.

Як приготувати ледачі голубці

Інгредієнти:

  • капуста – 300 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • фарш – 500 г;
  • рис – 150 г;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець — 1 ч. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • рослинна олія.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Капусту шаткуємо, моркву і цибулю чистимо. Моркву натираємо на великій тертці, цибулю нарізаємо кубиками.
  2. На сковороді з розігрітою олією обсмажуємо до м’якості цибулю та моркву. Додаємо фарш та готуємо протягом 7 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Через зазначений час до овочів із фаршем додаємо капусту, ще через 5 хвилин – промитий рис.
  4. Масу, що вийшла, ретельно перемішуємо, додаємо воду, спеції, томатну пасту і сметану. Готуємо наші ліниві голубці під кришкою ще півгодини.

Готові ліниві голубці подаємо на стіл із домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного.