Хитрість турецьких кухарів: приготуйте яєчню так — іншої вже не захочете

Читать на русском
Автор
36739
Така страва значно ніжніша, ніж звичайна яєчня
Така страва значно ніжніша, ніж звичайна яєчня. Фото shuba.life

Цей рецепт яєчні стане для вас справжнім відкриттям

Ми розповідали, як приготувати найніжніший омлет. Ще один улюблений сніданок — яєчня. Але її можна приготувати особливо смачно, приміром, за рецептом турецьких кухарів.

Її часто готують у ресторанах та і просто у домівках. Рецептом поділились на smachnonews.24tv.ua.

Інгредієнти:

  • 200 грамів грецького йогурту;
  • 1 подрібнений зубчик часнику;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 чайна ложка перцю алеппо;
  • 2 великих яйця;
  • 2 чайні ложки лимонного соку;
  • трішки свіжого подрібненого кропу для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Наливаємо у каструлю приблизно 4 сантиметри води. Доводимо до кипіння.
  2. Зверху на каструлю ставимо жароміцну миску, так, щоб вона не торкалася води. Кладемо туди йогурт, солимо та додаємо часник.
  3. Помішуємо йогурт, поки він не набуде консистенції збитих вершків. Після цього вимикаємо вогонь під каструлею.
  4. В окремому посуді прогріваємо на вогні вершкове масло. Воно повинне стати горіхово-коричневим. Вимикаємо вогонь, додаємо до масла олію, перець та відставляємо.
  5. Окремо готуємо яйця-пашот. Ознака готовності — білки повинні застигнути, а жовтки залишитися рідкими. Можна "збирати страву".

У тарілці подаємо яйце-пашот разом із частиною йогурту. Поливаємо це все вершковим маслом, посипаємо кропом та викладаємо до страви свіжі та хрусткі тости. Страва виходить дуже контрастна за текстурою. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати яєчню на вершках.