Святому Миколаю точно сподобаються ці імбирні пряники з глазур’ю

Читать на русском
Автор
3940
Швидкі та прості в приготування прянички Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:49
Швидкі та прості в приготування прянички. Фото shuba.life

Фантастичний рецепт святкового печива

Не за горами день Святого Миколая та Різдво. У ці дні хочеться порадувати смачненьким себе та своїх близьких.

Разом із Shuba приготуємо традиційну для цих свят випічку – імбирні пряники з глазур’ю. Тісто для таких свят необхідно готувати на повільному вогні — воно має бути еластичним, глазур густою, а випікати їх потрібно у формах. Спеції додавайте на свій смак — щось можна виключити, замінивши кардамоном, мускатним горіхом, цедрою лимона. Ідемо готувати?

Як приготувати імбирні пряники з глазур’ю

Інгредієнти на 5 порцій

Для пряників:

  • масло вершкове — 100 г;
  • мед — 100 г;
  • цукор — 100 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • імбир мелений — 1 ч. л.;
  • кориця мелена — 1 ч. л.;
  • гвоздика мелена — до свого смаку;
  • сіль — 5 г;
  • сода харчова — 1 ч. л.

Для глазурі:

  • яєчний білок — 1 шт.;
  • цукрова пудра — 170 г.

Спосіб приготування:

  1. У каструлі змішуємо мед, цукор, олію. Туди ж відправляємо спеції, щіпку солі та доводимо до повного розчинення цукру. Отриману суміш трохи остуджуємо, додаємо соду, перемішуємо та залишаємо остигати.
  2. В остиглу суміш додаємо яйце, все ретельно перемішуємо. Додаємо частинами борошно, замішуємо тісто, загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на півгодини.
  3. Через зазначений час дістаємо тісто, розгортаємо в пласт 3-4 мм завтовшки, вирізаємо з нього пряники та перекладаємо на застелене деко.
  4. Деко з пряниками відправляємо в розігріту до 180°С духовку на 5-7 хвилин, даємо охолонути.
  5. Для приготування глазурі збиваємо яєчний білок із цукровою пудрою, перекладаємо в кондитерський мішок та прикрашаємо пряниками.

Подаємо такі пряники з гарбузовим чаєм за рецептом "Телеграфа" та насолоджуємося. Смачного!