Це дуже небезпечно: від яких способів зігрітися у квартирі взимку краще відмовитись

Читать на русском
Автор
2194
Не всі способи зігрітися гарні
Не всі способи зігрітися гарні. Фото freepik.com

Будьте обережні

Взимку завжди є ризик залишитись без опалення. І якщо мешканці заміських або приватних будинків можуть зігрітися біля каміна або затопити піч, то у багатоквартирних будинках це недоступно. Іноді намагаючись облаштувати джерело тепла у квартирі люди дуже ризикують.

"Телеграф" розповість про те, які способи зігрітися без опалення не можна використовувати.

Керамічний горщик

Суть цього методу полягає в тому, що потрібно запалити свічки та накрити їх керамічним квітковим горщиком. Ємність повинна нагріватися від полум’я та обігрівати приміщення. Мало того, що таким чином сильно нагріти приміщення не вийде, то ще й може виникнути пожежа. Також горщик може просто розколотися і поранити скалками.

Цегла в духовці

Деякі господарі квартир при відключенні опалення гріються біля духовки та кладуть всередину цеглу. Цей метод сам по собі небезпечний через ризик пожежі та отруєння чадним газом. Крім того, цегла може луснути від перегріву та пошкодити все навколо.

За альтернативу можна спекти в духовці пиріг, або запекти м’ясо. Таким чином піч нагріє повітря без ризику для життя та у вас буде приготовлена смачна страва.

Відкритий вогонь

Плиту не можна використовувати для обігріву приміщень. Крім того, що відкритий вогонь може спричинити пожежу, є ризик отруєння чадним газом. Як і у раніше описаному випадку обігрівати плитою приміщення можна тільки в тому випадку, якщо на ній щось готується.

Раніше "Телеграф" ділився способами зігрітися у квартирі без опалення. Ці способи абсолютно безпечні та доступні кожному.