Три незвичайні причини не викидати батон у відро для сміття
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2367
Перетворіть старий батон на кулінарний шедевр
Хліб всьому голова. Немає нічого смачнішого за ароматний, пишний домашній хліб.
У кожного з нас були ситуації, коли залишки батона чи хліба засихають і "чекають", коли їх викинуть на смітник. Однак не варто цього робити, оскільки сухий батон – це найкращий інгредієнт для багатьох страв. Разом із "Главредом" розповімо, як дати "друге життя" засохлому батону.
Що можна зробити з черствого батона
З нього вийдуть чудові часникові грінки. До того ж приготувати їх неймовірно просто.
Для початку наріжте батон на тонкі скибочки. Часник подрібніть, змішайте його з розтопленим маслом, посоліть і додайте подрібнену зелень (наприклад, петрушку або кріп)
Кожну скибочку хліба вмочіть в отриману суміш і запікайте в духовці до золотистої скоринки.
Черствий батон — ідеальний продукт, щоб приготувати крутони. Наріжте його на маленькі кубики. Обваляйте їх олії, посипте спеціями та травами (наприклад, часником, паприкою, розмарином). Крутони відправте в духовку, запікайте до золотистого стану та насолоджуйтесь.
Черствий батон – основа для хлібних крихт. Вам потрібно просто підсушити батон у духовці, розім’яти у крихту – це можна зробити за допомогою блендера. Вони з легкістю можуть бути відмінною заміною панірування.
Раніше "Телеграф" розповідав, як із черствого хліба приготувати оладки. У вас вийде незабутня страва.