Чим вивести всі плями з м’яких меблів: бруд зникне без сліду

Читать на русском
Автор
5797
Спеціальний догляд для м’яких меблів
Спеціальний догляд для м’яких меблів. Фото Pexels

Довго терти плями не доведеться

Тканинні дивани мають безліч переваг. Вони м’які, зручні та універсальні. Але вони, як і решта меблів у будинку, не застраховані від плям.

Як і забруднення на одязі, плями на м’яких меблях потрібно видаляти якнайшвидше. І для цього далеко не завжди потрібні покупні засоби. Найчастіше з проблемою допоможуть впоратися найпростіші продукти, які є в кожному будинку.

Як видалити старі та нові плями з тканинних диванів та крісел

Як тільки на ваших м’яких меблях з’явилися плями, їх потрібно негайно видалити. Для початку промокніть забруднення. Для цього стане в нагоді паперовий рушник або суха тканина.

Потім візьміть кухонну сіль і рівномірно розподіліть по всьому забрудненню. Вона повинна увібрати в себе жир та вологу. Замість солі можна використати соду або тальк, вони також добре поглинають вологу. За кілька хвилин видаліть засіб щіткою.

На наступному етапі очищення знадобиться мильний розчин. Приготувати його можна, розчинивши 10 г господарського мила в 100 мл води. Замість мила підійде засіб для миття посуду або ополіскувач для білизни.

Добре збовтайте розчин до утворення піни. Її потрібно нанести на плями та залишити діяти на пів години. Після цього приберіть засіб сухою серветкою.

Завдяки цьому доступному засобу м’які меблі знову стануть чистими. І для цього не доведеться докладати багато зусиль та коштів.

Раніше "Телеграф" розповідав, який засіб замінить кондиціонер для прання. Завдяки йому білизна буде дуже м’якою.