Сметана зберігатиметься набагато довше: що потрібно для цього зробити

Читать на русском
Автор
30390
Цей спосіб збереже вам гроші та час Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:52
Цей спосіб збереже вам гроші та час. Фото shuba.life

Незвичайний спосіб зберегти сметану в свіжому холодильнику

Сметана – важливий продукт нашої кухні. Ми використовуємо її для заправки різноманітних салатів, при маринуванні оселедця і навіть при приготуванні домашньої випічки.

У цьому смачному, корисному та важливому продукті є один недолік – магазинна сметана часто псується за лічені дні, оскільки фабрична упаковка не підходить для тривалого зберігання. Разом із Ukr.Media розповімо, як продовжити життя кисломолочному продукту життя.

Як продовжити "життя" сметані

Вам допоможе одна хитрість. Просто після покупки сметани слід позбавитися "рідної" тари і перевести її в звичайну банку.

Цей лайфхак стане вам у пригоді, якщо ви не розраховуєте з’їсти всю банку сметани за один день. Для цього просто візьміть скляну банку відповідного об’єму із кришкою, переведіть туди молочну масу та закрийте її кришкою.

Тут дуже важливо, щоб тара була ідеально чистою. Стерилізувати її може і не варто, а от обполоснути окропом з метою профілактики можна.

Банку зі сметаною слід зберігати у холодильнику лише у перевернутому вигляді. Річ у тому, що сметана стікає до кришки й тим самим у місткості створюється щось на зразок вакууму — це дуже добре для продукту.

Перед відкриттям банки поставте її на дно і зачекайте кілька хвилин, щоб вміст перетік у зворотному напрямку. Таким чином, сметана не витікає під час відкривання, а ваші руки залишаться чистими.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати сметану вдома. Виявляється, це дуже просто.