Про тарганів у будинку забудете назавжди: допоможуть лише два перевірені часом засоби

Читать на русском
Автор
94649
Простий спосіб прогнати комах з дому
Простий спосіб прогнати комах з дому. Фото freepik.com

Беріть на замітку!

Таргани в будинку — небажані гості. Ці вусаті комахи дуже швидко розмножуються і є переносниками бактерій. При перших натяках на появу тарганів потрібно вживати заходів щодо їх знищення.

Ці комахи швидко адаптуються до отруйних речовин. Для боротьби з ними постійно розробляються різні препарати, токсичні як для шкідників, але й людей і свійських тварин. З цієї причини краще спочатку спробувати народні засоби – вони більш щадні, ніж хімічні, і їх можна використовувати у квартирах, де є домашні тварини. Багато з них не менш ефективні, ніж сучасні інсектициди.

Як вивести тарганів без застосування хімії

Двома найбільш ефективними інгредієнтами в цьому випадку є борна кислота та аміак. Борна кислота — один з найефективніших і найдоступніших засобів. Хоча вона використовується вже кілька десятиліть, все одно працює навіть проти стійких до найпопулярніших хімічних речовин популяцій. На відміну від більшості отрут, ця речовина не діє на нервову систему таргана: вона роз’їдає стінки травного тракту.

Змішайте кілька столових ложок порошку із сирим яєчним жовтком і сформуйте з отриманої маси невеликі кульки. Далі розмістіть їх у місцях проживання шкідників. У кульки можна додати ванілін, цукрову пудру, крохмаль та борошно. Чим ароматніша приманка, тим більша ймовірність, що тарган захоче її спробувати.

Під час приготування отрути рекомендується одягати захисні рукавички та стежити, щоб приготовлені кульки не скуштували домашні тварини.

Аміак — принцип його дії простий. У тарганів дуже чутливий нюх, тому вони не переносять різких запахів. Аміак в основному використовується як бар’єрний захист – для відлякування комах, які мігрують від недобросовісних сусідів. Змішайте чайну ложку нашатирного спирту з літром води та протріть розчином плінтуси, меблі, вентиляційні решітки, труби та двері. А ще краще помити їм підлогу. Процедуру слід повторювати кожні два-три дні до зникнення тарганів.

Усі маніпуляції з аміаком слід проводити у щільній медичній масці та гумових рукавичках. Якщо в будинку немає людей, розчин можна зробити більш концентрованим. Або налийте нашатирний спирт у невеликі баночки та поставте їх у місця, де найбільше комах.

Раніше "Телеграф" ділився простим способом позбутися харчової молі. Усього один засіб розв'яже проблему.