Й не пиріг, не пиріжки і навіть не тушкована: найнезвичайніший спосіб приготування капусти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 55886
Ніхто не здогадається, з чого ці оладки
Капуста – один з улюблених продуктів на нашій кухні. Ми любимо її смачно тушкувати або готуємо ж з овочів фантастичну запіканку з фаршем.
Сьогодні разом з Ukr.Media здивуємо і вас, і ваших рідних та приготуємо з капусти незвичайні оладки. З простих продуктів за пару хвилин у вас вийде смачна, корисна та бюджетна страва. Спробуйте – та переконайтесь!
Як приготувати капустяні оладки
Інгредієнти:
- 500 г капусти;
- 1 велика цибуля;
- 3 зубчики часнику;
- 3 яйця;
- 4 ст. л. борошна (60 г);
- 1 ч. л. солі;
- спеції на свій смак;
- рослинна олія для смаження;
- за бажанням: сметана або йогурт+кріп та часник для соусу.
Спосіб приготування:
- Капусту шаткуємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо 4 склянками води та відварюємо протягом 10 хвилин. Через зазначений термін за допомогою друшляку зливаємо рідину і трохи остуджуємо.
- Цибулю і часник чистимо, довільно нарізаємо та обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю олії. Відправляємо їх у капусту.
- В отриману масу додаємо яйця, сіль, спеції, борошно та замішуємо овочеве тісто.
- На сковороді розігріваємо олію. Ложкою викладаємо тісто і формуємо оладки. Смажимо їх на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.
- Для приготування соусу змішуємо йогурт (сметану) з кропом і часником і подаємо разом з готовими оладками капустяними.
Рекомендуємо також з капусти приготувати капустяний пиріг з грибами за рецептом "Телеграфа". Ця страва ідеальна до поста.