Й не пиріг, не пиріжки і навіть не тушкована: найнезвичайніший спосіб приготування капусти

Читать на русском
Автор
55904
Такі оладки здатні замінити навіть м’ясну страву
Такі оладки здатні замінити навіть м’ясну страву. Фото ukr.media

Ніхто не здогадається, з чого ці оладки

Капуста – один з улюблених продуктів на нашій кухні. Ми любимо її смачно тушкувати або готуємо ж з овочів фантастичну запіканку з фаршем.

Сьогодні разом з Ukr.Media здивуємо і вас, і ваших рідних та приготуємо з капусти незвичайні оладки. З простих продуктів за пару хвилин у вас вийде смачна, корисна та бюджетна страва. Спробуйте – та переконайтесь!

Як приготувати капустяні оладки

Інгредієнти:

  • 500 г капусти;
  • 1 велика цибуля;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 яйця;
  • 4 ст. л. борошна (60 г);
  • 1 ч. л. солі;
  • спеції на свій смак;
  • рослинна олія для смаження;
  • за бажанням: сметана або йогурт+кріп та часник для соусу.

Спосіб приготування:

  1. Капусту шаткуємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо 4 склянками води та відварюємо протягом 10 хвилин. Через зазначений термін за допомогою друшляку зливаємо рідину і трохи остуджуємо.
  2. Цибулю і часник чистимо, довільно нарізаємо та обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю олії. Відправляємо їх у капусту.
  3. В отриману масу додаємо яйця, сіль, спеції, борошно та замішуємо овочеве тісто.
  4. На сковороді розігріваємо олію. Ложкою викладаємо тісто і формуємо оладки. Смажимо їх на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.
  5. Для приготування соусу змішуємо йогурт (сметану) з кропом і часником і подаємо разом з готовими оладками капустяними.

Рекомендуємо також з капусти приготувати капустяний пиріг з грибами за рецептом "Телеграфа". Ця страва ідеальна до поста.