П’ять картоплин — і сита вся родина: пісний рецепт найсмачнішої вечері

Читать на русском
Автор
55406
Від такої картоплі ви отримаєте масу задоволення Новина оновлена 20 листопада 2023, 09:15
Від такої картоплі ви отримаєте масу задоволення. Фото vazhnoznat.com

Відмінний варіант для тих, хто любить смачно поїсти

Кожен кулінар рано чи пізно ставить собі питання, що приготувати на вечерю. Особливо це актуально під час посту — адже хочеться їсти не лише смачно, але різноманітно та ситно. І якщо ви готували навіть картопляну запіканку, пропонуємо ще одну не менш смачну страву з картоплі.

Разом з "Важно знать" пропонуємо приготувати тушковану картоплю з овочами та грибами. Просте в приготуванні страва особливо виручить вас саме в піст — воно вийде ситним і неймовірно корисним. Спробуємо?

Як приготувати тушковану картоплю з овочами та грибами

Інгредієнти:

  • 300 г дрібних печериць;
  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2–3 зубчики часнику;
  • 200 г консервованих помідорів;
  • сіль та спеції до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Гриби миємо, розрізаємо навпіл і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості олії.
  2. Цибулю нарізаємо кубиками, часник — пластинами та додаємо до грибів на сковороду.
  3. Моркву натираємо на великій тертці та додаємо до решти засмаження. Готуємо на середньому вогні близько 10 хвилин.
  4. Наприкінці у засмажку відправляємо консервовані помідори, солимо, перчимо. За бажанням додаємо трохи цукру та улюблених спецій.
  5. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками та викладаємо у форму для запікання. Зверху виливаємо засмажку і відправляємо овочі до духовки приблизно на 30 хвилин при 200 градусах приблизно 30 хвилин.

Рекомендуємо також приготувати картопляно-цибулеву запіканку по-єврейськи за рецептом "Телеграфа". Це надзвичайно смачно.