Що зробити з телефоном, якщо він швидко "сідає": елементарний трюк

Читать на русском
Автор
37122
Обов’язковий момент – очищення порту для зарядного пристрою
Обов’язковий момент – очищення порту для зарядного пристрою. Фото Pixabay

Це важливо робити так само як і з ноутбуком

Якщо ваш мобільний телефон швидко розряджається, однією з можливих причин може бути засмічений отвір для заряджання. Так, його необхідно періодично чистити, і це можна легко зробити самостійно в домашніх умовах та з мінімальними зусиллями.

Якщо швидко розряджається телефон, можливо, в порту зарядки накопичився пил та інше сміття, пише bestlifeonline. Тому періодично слід користуватися простим лайфхаком: використовуйте чистий м’який пензель для малювання або спеціальний інструмент для очищення телефону та проведіть чищення зарядного отвору.

Що ще розряджає батарею смартфона

При зарядці смартфона допускається ряд помилок, які можуть негативно вплинути на стан акумулятора. Одним із ключових моментів є правильне підключення кабелю до робочого зарядного отвору. Для цього можна скористатися простим лайфхаком, який не потребує спеціальних інструментів.

На перший погляд, вставити штекер у телефон може здатися легким завданням, але тут є свої тонкощі. Можливо, ви запитуєте себе: "Як я можу неправильно вставити зарядний кабель?". Однак, якщо ви просто встромляєте кабель у зарядний порт телефону, не приділяючи уваги точності напрямку, це може пошкодити ваш телефон. Це може призвести до неправильного вирівнювання зарядного отвору, що, своєю чергою, може призвести до того, що ваш телефон не заряджатиметься повністю, навіть коли він підключений до мережі.

Раніше ми писали, чому не можна переривати зарядку смартфона. Про це знають небагато користувачів сучасним телефоном.