Сім помилок, які роблять всі: як не можна заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею

Читать на русском
Автор
8805
Мобільний телефон може прослужити довше
Мобільний телефон може прослужити довше. Фото Freepik

З гаджетом потрібно поводитися правильно

Заряджання сучасних смартфонів – важливий аспект для продовження терміну служби батареї iPhone та смартфонів Android. У цій статті ми розглянемо деякі поширені помилки, яких слід уникати, щоб надовго зберегти батарею в хорошому стані.

Дотримання цих рекомендацій допоможе продовжити термін служби батареї та зменшити ймовірність потреби швидкої заміни акумулятора або вашого телефону. Отже, яких помилок припускаються користувачі, навіть про це не замислюючись?

Як правильно заряджати телефон – чого уникати

Головні фактори, що псують акумулятор:

  • Перегрів – дуже висока чи низька температура шкодить батареї. Уникайте використання телефону в екстремальних умовах і не тримайте його під прямим сонячним промінням.
  • Зарядка до 100% і розряд до 0% — багато хто вважає, що необхідно повністю розряджати батарею перед зарядкою, але це не так. Краще заряджайте телефон, коли рівень заряду опуститься до 20-30%, і відключайте зарядку, коли досягнете 80-90%.
  • Тривале використання швидкої зарядки — хоча швидка зарядка зручна, вона може збільшити знос батареї. Намагайтеся використовувати повільну зарядку, коли це можливо.
  • Залишення телефону на зарядці вночі — заряджання телефону всю ніч може призвести до перегріву та зайвого заряду. Використовуйте автоматичні вимикачі заряджання або просто вимикайте зарядку після досягнення потрібного рівня.
  • Використання неоригінальних зарядних пристроїв – для заряджання краще використовувати оригінальні або надійні зарядні пристрої. Дешеві підробки можуть пошкодити батарею.
  • Заряджання в місцях з поганою вентиляцією — заряджання телефону на м’яких поверхнях, таких як ліжко або диван, може спричинити перегрів. М’які поверхні гріють і заважають нормальній циркуляції повітря, а отже, і нормальному охолодженню.

Також погано відбивається на стан батареї постійне використання телефону при підключеній зарядці. Це може спричинити перегрів батареї, тому намагайтеся уникати цієї практики та заряджайте телефон, знявши чохол.

Раніше ми розповідали, чого слід уникати при виборі заставки на екран. Дізнайтеся з наступної статті, що не можна ставити на заставку телефону — категорично!