Від прикурювача та від акумулятора: розбираємося, як зарядити телефон в автомобілі

Читать на русском
Автор
1075
Такі знання пригодяться і в блекаут, і в інших екстренних ситуаціях
Такі знання пригодяться і в блекаут, і в інших екстренних ситуаціях. Фото Колаж "Телеграфу"

Під час блекаутів може стати у нагоді

Чим ближче до зими, тим більше українців попереджають про відключення світла, а отже, потрібно подбати про те, як заряджати телефон під час блекауту. Якщо у вас є машина, проблема буде вирішена.

Є два прості способи зарядити телефон у машині, якщо відключили світло вдома, пише meta.ua. Хоча ці лайфхаки стануть у нагоді і в інших екстрених ситуаціях.

Заряджаємо телефон від прикурювача

Це перше, що спадає на думку, коли йдеться про зарядку телефону в машині. Для цього способу вам знадобиться адаптер прикурювача і оригінальний USB кабель. Заведіть машину, підключіть телефон до прикурювача через роз’єм адаптера та заряджайте пристрій.

Заряджаємо за допомогою лампочок та акумулятора

Цей спосіб складніший, але теж робочий. Щоб зарядити телефон від стартерного акумулятора машини, вам знадобиться метровий електрокабель, дві автомобільні лампочки напругою 12 Вольт і потужністю 20 Ватт, ізолента (скотч або пластир також підійдуть).

Спочатку потрібно знизити напругу до 5 Вольт, у звичайному стані вона дорівнює 12 Вольт. За допомогою ізоленти або скотчу прикріпіть кабелі до центрального контакту лампочок. Інші кінці закріпіть на клемах акумулятора. Від кабелю заряджання телефону відріжте частину, що приєднується до розетки, щоб залишилося два голі дроти. З’єднайте їх із кабелями від лампочок. Не забувайте про їхню полярність: червоний — це зазвичай "плюс", чорний/синій — це зазвичай "мінус". Підключіть інший бік зарядного кабелю до телефону. Робіть все обережно, щоб не зашкодити телефону.

Раніше "Телеграф" розповідав, як користуватись повербанком, щоб він прослужив довше. Нюанси, про які не всі знають.