Не просто дзвоник, а оберіг від злих духів: чому варто мати його вдома і як використовувати

Читать на русском
Автор
1276
Звуки дзвона проганяють злих духів
Звуки дзвона проганяють злих духів. Фото Телеграф

Дзвоник у вашому домі — це не просто прикраса, а справжній оберіг, який допоможе забезпечити гармонію та позитивну енергетику

Дзвоники здавна супроводжували наших предків як у буденних справах, так і в ритуалах. Мелодії дзвонів насичували приміщення позитивною енергетикою. Тому мініатюрні дзвони вішали й у приватних господарствах. Ними не лише скликали на обід. Повішений дзвоник на вході міг наполохати злодія уночі. Також вірилося, що ці предмети відганяють від дому всіляку нечисть, як і підкова.

Звук дзвоника, особливо коли він видає чисті ноти, допомагає знищити негативну енергію та зарядити простір позитивом. Вважається, що такий звук виганяє злих духів. Також люди використовують дзвоники під час медитації, щоб встановити правильний ритм дихання та допомогти зосередитися.

Дзвоник також використовують як оберіг. Найчастіше дзвоники розташовують біля входу в будинок або на балконі. Повір'я говорить, що коли вітер змушує дзвоник звучати, він виганяє негативні сили.

Металеві дзвоники вважаються найбільш потужними, але дерев'яні та глиняні також мають свої переваги. Як мінімум, вони шумлять так сильно.

Також дзвоники потребують догляду, аби приносити максимум користі. Щоб дзвоник завжди вибивав позитивну енергію, його слід регулярно очищати, змиваючи пил та інші забруднення. Також перед тим як відвісити дзвоник у своєму будинку, можна провести невеликий ритуал, виносячи його на світло або прокуривши димом ритуальних пахощів.

Нагадаємо, що осіннє листя може також стати оберегом, якщо приготувати з нього правильний осінній букет. Також над дверима вішали лавровий лист, аби він оберігав будинок від зла.