Як захистити свій будинок і ділянку від злого ока: 9 українських оберегів

Читать на русском
Автор
1888
Опудало може стати одним із таких оберегів
Опудало може стати одним із таких оберегів. Фото Телеграф

Однак кращий оберіг для будинку і ділянки — це любов і гармонія всередині сім'ї

Український народ має багату історію, культуру і традиції, які відбилися в різноманітних символах, знаках і оберегах. Обереги – це не просто прикраси або речі, а спеціальні захисні засоби від злого ока, недоброї сили, хвороб і напастей або пристріту.

Обереги можуть бути різних видів: природні, штучні, живі, малюнки, слова тощо. Вони мають своє значення, призначення і способи використання. Як повідомляє "УНІАН", ці предмети можуть захистити будинок чи ділянку від злого ока.

  1. Опудало. Справжній захисник від незапрошених гостей. Воно відлякує не лише шкідників, але й поганих людей.
  2. Осикові кілки. Зазвичай їх використовують для виготовлення огорожі. Вважається, що осика — це дерево з силами, яке здатне відбивати негатив.
  3. Мітла. Ще з давніх-давен вітала у кожному домі. Не просто для прибирання, а й як оберіг від поганих сил.
  4. Червона тасьма. Це символ захисту і благополуччя. Її часто зав'язують на деревах біля будинку або прив'язують до огорожі.
  5. Маленькі дзеркала. Вони відбивають всі небажані впливи. Повісьте дзеркальце біля вхідних дверей або вікна — і ніякі негаразди вам не страшні.
  6. Гілочки верби. Вони відомі своєю міццю і живучістю. Існує повір'я, що верба допоможе вам витримати будь-які життєві негаразди та вбереже будинок від злих сил, якщо її освятити.
  7. Рушники. Вишиті рушники в Україні — це не просто предмет господарського призначення. Вони ще й символізують чистоту, гостинність і тепло сімейного затишку.
  8. Городина. Звичайне насіння гарбуза чи дині, розсипане по ділянці, вважається оберегом, який захищає від неприємностей.
  9. Зірочки з паперу. Ще один оригінальний спосіб захисту. Зроблені власноруч, вони принесуть у ваш дім благословення і спокій.

Нагадаємо, що не всі речі, знайдені на вулиці, можна підбирати, але деякі з них можуть принести лише щастя. Так, за народними віруваннями, варто підняти ікону чи підкову. Ці та інші предмети віщують удачу, успіх, гарні новини, знайомства, переміни в житті та захист від зла.