Секрети удачі і захисту: де правильно вішати підкову в будинку

Читать на русском
Автор
18624
Підкова може збирати позитивну енергію
Підкова може збирати позитивну енергію. Фото Телеграф

Для того, аби підкова "правильно" оберігала, потрібно правильно її розмістити

З давніх-давен, коли ще наші предки вперше прибили підкову в будинку над своєю головою, її силу визнавали незаперечною. Цей предмет, створений для коней, незабаром став міфічним оберегом в домі людини. Адже вірять, що підкова притягує удачу, благополуччя і захищає від злих духів, яким потрібно вміти послуговуватися.

Місце під сонцем (або під стріхою)

Щоб підкова розкрила всю свою силу, її потрібно правильно розмістити. Багато хто вважає, що найкраще місце для підкови — це вхідні двері. Вішають її горлечками вгору, щоб вона могла "збирати" удачу, як чаша збирає воду.

Магія матеріалів

Не менш важливим є і з чого зроблена підкова. Залізна підкова вважається найсильнішою, оскільки залізо завжди асоціювалося з міццю і незламністю. Крім того, воно служить як захист від негативної енергії.

Додаткові символи

Нерідко підкови прикрашають різними символами і рунами для посилення її ефекту. Наприклад, руну "Феху", що символізує достаток, можна нанести на підкову, щоб притягти матеріальне благополуччя.

Оберіг для всього будинку

Дехто вважає, що підкова повинна висіти в кожному куточку будинку. Так, у спальні вона забезпечує спокійний сон, в кухні – добробут, а в дитячій – захист і безпеку для малюка.

Незалежно від того, вірите ви в магічні властивості підкови чи ні, цей предмет є чудовим декором для вашого будинку, який нагадує про традиції наших предків. Отже, вибирайте для своєї підкови особливе місце, де вона буде не просто прикрасою, а і символом вашого благополуччя і удачі.

Нагадаємо, що окрім підкови, існують інші способи наповнити ваш дім позитивною енергією. Осінні квіти, такі як хризантеми та астильба, можуть служити могутніми талісманами і захистом від негативних вібрацій. А горобина, яскравий символ українських народних вірувань, є не тільки оберегом від зла, але й джерелом корисних речовин та естетичної краси у вашому саду.