Чи завжди посуд б’ється на щастя: народні прикмети та їх значення

Читать на русском
Автор
1606
Посуд вважається джерелом домашньої енергетики
Посуд вважається джерелом домашньої енергетики. Фото Телеграф

Розбитий посуд може мати різне значення для вашої долі

Мабуть, кожен з нас хоч раз у житті розбивав посуд. Іноді це буває випадково, іноді — навмисно. За думкою народної мудрості, посуд б’ється на щастя. Але з посудом пов`язані й погані прикмети, до прикладу, не варто мити посуд свекрусі в гостях у невістки. Такою ж негативною прикметою може стати й битий посуд.

Звідки походить прикмета про посуд, що б’ється на щастя? Вона має давнє походження. У давнину люди вірили, що розбитий посуд відводить від них лихо, нещастя та злі духи. Також вважалося, що розбитий посуд принесе новий, кращий та багатший. Тому люди не сумували, коли випадково або спеціально розбивали посуд, а раділи та сподівалися на краще.

Як розбитий посуд може принести щастя? За думкою езотериків, це стається у таких випадках:

  • Якщо розбита тарілка або чашка належала молодятам або одруженим, то це означає велике кохання, гармонію та благополуччя у сім'ї.
  • Якщо розбитий посуд має круглу форму, то це означає повноту життя, достаток та здоров'я.
  • Якщо розбитий посуд має гострі краї або кути, то це означає захист від негативної енергетики та злого ока.
  • Якщо розбитий посуд має яскравий колір або малюнок, то це означає радість, веселощі та нові можливості.
  • Якщо розбитий посуд має білий колір або безмалюнковий, то це означає чистоту, святість та прощення.

На жаль, не завжди розбитий посуд може бути хорошим знаком. Є деякі випадки, коли розбитий посуд може віщувати біду або неприємності. Наприклад:

  • Якщо посуд розбився не повністю, а лише тріснув або відлетіла частина, то це може означати розлучення, розрив, втрату або зраду.
  • Якщо посуд розбився занадто часто, то це може означати незадоволення домовика, який хоче привернути увагу до своїх потреб або попередити про небезпеку.
  • Якщо посуд розбився під час сварки або конфлікту, то це може означати посилення негативної енергетики та погіршення стосунків.
  • Якщо посуд розбився під час хвороби або трауру, то це може означати погіршення стану здоров'я або смерть.

Як правильно поводитися з розбитим посудом?

Щоб не наробити собі лиха, слід дотримуватися деяких правил, коли вам доводиться мати справу з розбитим посудом. Не піднімайте його голими руками, щоб не поранитися. Використовуйте рукавички або мітлу та совок. Не кидайте у смітник, щоб не принести лихо іншим людям. Краще викиньте його у спеціальний контейнер для скла або закопайте у землю.

Нагадаємо, що ми розповідали, чого не можна робити з ополоником, який є символом багатства та достатку. А також ми ділилися секретами народної мудрості про те, чому не можна мити посуд в гостях, адже це може принести негаразди в сім'ї.