Результат приємно здивує: найкращі замінники прального порошку

Читать на русском
Автор
11305
Економні та екологічні засоби для прання
Економні та екологічні засоби для прання. Фото Pexels

Деякі з цих засобів краще за покупну хімію

З кожним може статися ситуація, коли пральний порошок закінчився, а збігати в магазин за новим немає можливості. І лише досвідчені господині знають, чим його замінити. А деякі навіть спеціально відмовляються від покупної хімії, намагаючись використати більш екологічні засоби для прання.

Виявляється, альтернативні варіанти не менш ефективні.

Чим замінити пральний порошок

Суміш оцет + сода допоможе замінити не тільки пральний порошок, але і кондиціонер для білизни. Одяг буде чистим, свіжим і м’яким. Харчова сода та оцет знищують хвороботворну флору та повертають одягу нормальний колір.

Спочатку у відділення для порошку потрібно покласти 100 г соди. Перш ніж розпочинати полоскання білизни, залийте у відділення для кондиціонера 100 мл оцту.

Сода + лимонний сік – початковий етап прання ідентичний описаному вище способу. Але замість оцту можна використовувати не менш ефективний, але приємніший на запах засіб. Знадобиться 100 мілілітрів соку. Одяг стане дуже чистим і свіжим.

Господарське мило + сода – натріть трохи мила на тертці, потім розчиніть його у гарячій воді та додайте столову ложку соди. Цей метод неймовірно простий та ефективний. Готову суміш краще заливати прямо в барабан пральної машини.

Інший варіант – взяти господарське мило, нанести його місцево на ділянки одягу з плямами та дати йому вбратися. Приблизно через годину-дві покладіть одяг у пральну машину. Ви можете повторно використовувати мильну стружку або просто випрати одяг без миючого засобу. Білизна не тільки буде абсолютно чистою, а й на ній не залишиться слідів хімікатів.

Раніше "Телеграф" розповідав, який засіб використати замість покупного кондиціонера. Готується він дуже просто, а ефект від його використання вражає.