Допоможуть не лише батареї: що можна з’їсти, щоб швидше зігрітися

Читать на русском
Автор
1092
Ці трюки допоможуть вам не мерзнути
Ці трюки допоможуть вам не мерзнути. Фото pinterest.com

Тримайте ці продукти під рукою

Зима 2023-2024 року буде досить теплою, але з сильними похолоданнями. У зв’язку з цим буде актуальним питання, як можна зігрітися.

Разом із дієтологом Габі Заромскайте розповімо про продукти, які працюють як внутрішнє паливо та зігріють у разі похолодання. Спробуйте — і вам точно буде тепліше.

Які продукти допомагають зігрітися

Насамперед це гостра їжа — перець чилі, імбир та часник. Вони надають чудового смаку практично будь-якій страві і допомагають зігрітися.

Ці спеції можуть трохи прискорити ваш метаболізм та підвищити температуру тіла. Гостра їжа здатна стимулювати кровообіг та зігрівати.

Дієтолог радить їсти коренеплоди — буряк, моркву, пастернак, ріпу. Вони багаті на вуглеводи і вимагають більше енергії для перетравлення, змушуючи тіло нагріватися.

Є хороша новина і для любителів солодкого, адже вам допоможе зігрітися гарячий шоколад. Теобромін у темному шоколаді розширює кровоносні судини та збільшує кровотік, що допомагає зігрітися.

І останнє – це спеції. Кориця та мускатний горіх підвищують кровотік та температуру тіла. Тому їх можна використовувати у різних стравах, випічці та напоях. Вони додають теплоти та затишку їжі та збагачують смак та аромат.

Раніше ми також розповідали, як швидко зігрітися взимку. Ці хитрощі вам допоможуть.