Для цієї намазки гостям навіть хліб не знадобиться: її будуть їсти ложками

Читать на русском
Автор
149496
Такий паштет точно з’явиться у вашому раціоні Новина оновлена 16 листопада 2023, 08:58
Такий паштет точно з’явиться у вашому раціоні. Фото Їсти

Відмінно і до свята, і кожного дня

Куряча печінка – корисний та смачний продукт, з якого можна приготувати неймовірну кількість страв. Ми подаємо її на стіл як самостійну страву, готуємо незвичайні салати й навіть оладки.

Разом з "УНІАН" пропонуємо приготувати неймовірно ніжний паштет із курячої печінки. Бутерброди з такою намазкою можна подавати й на сніданок, і на перекус, і на обід, і на вечерю вони першими розлетяться з тарілок.

Як приготувати домашній паштет з курячої печінки

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 700 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • соняшникова олія — 3 ст. л.;
  • вершкове масло (82,5%) — 40 г;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Курячу печінку ретельно миємо під проточною водою, видаляємо жовчні протоки та нарізаємо.
  2. Цибулю та моркву миємо, чистимо та подрібнюємо — можна дрібно нарізати, натерти на тертці або скористатися кухонним комбайном.
  3. Цибулю обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до прозорості, додаємо моркву і тушкуємо до напівготовності.
  4. До овочів додаємо печінку. Злегка обсмажуємо всі інгредієнти, потім гасимо до повної готовності під кришкою. Солимо на свій смак.
  5. Печінку з овочами перекладаємо в миску та охолоджуємо до теплого стану. Перебиваємо все блендером, додаємо трохи вершкового масла і знову все перебиваємо.
  6. Готовий паштет розкладаємо по ємностях, заливаємо розтопленим вершковим маслом та відправляємо в холодильник для застигання.

Подаємо до столу з чіабатою за рецептом "Телеграфа". Спробуйте це неймовірно смачно.