З’їдять усю каструлю, поки відвернетеся: тушкувати капусту будете тільки так

Читать на русском
Автор
7324
Кращий рецепт тушкованої страви
Кращий рецепт тушкованої страви. Фото shuba.life

Корисно, смачно, легко та неймовірно просто

Тушкована капуста — повноцінна неймовірна на смак страва. Якщо ви її любите, радимо звернути увагу на цей рецепт.

Сьогодні Shuba рекомендує приготувати тушковану капусту з томатною пастою та сметаною. Її можна подавати і як гарнір, і як основну страву, і використовувати для начинки бутербродів.

Як приготувати тушковану капусту зі сметаною та томатною пастою

Інгредієнти на 8 порції:

  • капуста білокачанна — 1.5 кг;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
  • перець солодкий — 3 шт.;
  • сметана — 150 мл;
  • паста томатна — 1 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія соняшникова рафінована — 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуйте усі інгредієнти. Капусту наріжте, перець крупно наріжте, цибулю дрібно наріжте, моркву натріть.
  2. До капусти додайте 1 ч. л. солі, змініть, щоб капуста стала м’якою і дала сік.
  3. Нарізану цибулю відправте в розігріту сковороду з олією та обсмажте до прозорості. Додайте моркву та перець, перемішуючи посмажте до готовності. Посоліть, поперчіть та готуйте до м’якості перцю.
  4. До овочів додайте капусту, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 30 хвилин. Поперчіть.
  5. Окремо змішайте сметану з томатною пастою і щіпкою солі, відправте до капусти та тушкуйте під кришкою хвилин п’ять, іноді помішуючи.

До речі, а чи ви знали, що тушковану капусту можна законсервувати? Виявляється, близьких можна здивувати простою у приготуванні стравою.