З’їдять усю каструлю, поки відвернетеся: тушкувати капусту будете тільки так
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 7304
Корисно, смачно, легко та неймовірно просто
Тушкована капуста — повноцінна неймовірна на смак страва. Якщо ви її любите, радимо звернути увагу на цей рецепт.
Сьогодні Shuba рекомендує приготувати тушковану капусту з томатною пастою та сметаною. Її можна подавати і як гарнір, і як основну страву, і використовувати для начинки бутербродів.
Як приготувати тушковану капусту зі сметаною та томатною пастою
Інгредієнти на 8 порції:
- капуста білокачанна — 1.5 кг;
- морква — 1 шт.;
- цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
- перець солодкий — 3 шт.;
- сметана — 150 мл;
- паста томатна — 1 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- олія соняшникова рафінована — 100 мл.
Спосіб приготування:
- Для початку підготуйте усі інгредієнти. Капусту наріжте, перець крупно наріжте, цибулю дрібно наріжте, моркву натріть.
- До капусти додайте 1 ч. л. солі, змініть, щоб капуста стала м’якою і дала сік.
- Нарізану цибулю відправте в розігріту сковороду з олією та обсмажте до прозорості. Додайте моркву та перець, перемішуючи посмажте до готовності. Посоліть, поперчіть та готуйте до м’якості перцю.
- До овочів додайте капусту, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 30 хвилин. Поперчіть.
- Окремо змішайте сметану з томатною пастою і щіпкою солі, відправте до капусти та тушкуйте під кришкою хвилин п’ять, іноді помішуючи.
До речі, а чи ви знали, що тушковану капусту можна законсервувати? Виявляється, близьких можна здивувати простою у приготуванні стравою.