Приголомшливий салат зі звичайного буряка: вся справа в одному інгредієнті

Читать на русском
Автор
215815
Його можна і на святковий стіл подавати, і до сімейного обіду Новина оновлена 15 листопада 2023, 06:16
Його можна і на святковий стіл подавати, і до сімейного обіду. Фото food.segodnya.ua

Салат, який розлетиться зі столу за хвилину

Важко уявити нашу кухню без різноманітних салатів. Ми дуже любимо олів’є та оселедець під "Шубою", салат з крабовими паличками та звичайний вінегрет.

Але сьогодні разом з "1 хвилина" приготуємо зовсім незвичайний салат — з буряка та сиру. Страва готується швидко, з бюджетних продуктів та за лічені хвилини. Однак результат обов’язково вас здивує – салат готуватимете і на сімейний обід, і на святковий стіл.

Як приготувати салат з буряка та сиру

Інгредієнти:

  • 1 буряк;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 200 г сиру (фета, бринза, адигейська);
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • сіль, перець до свого смаку;
  • зелень (петрушка, кінза або зелена цибуля);
  • насіння чіа, льону чи кунжуту.

Спосіб приготування:

  1. Буряки відварюємо до готовності, чистимо, охолоджуємо і нарізаємо кубиками.
  2. Яйця варимо круто. Коли вони охолонуть, чистимо та нарізаємо навпіл і кожну половину – ще на 6 частин.
  3. Улюблений сир нарізаємо не дуже дрібними кубиками.
  4. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, зелень дрібно нарізаємо.
  5. Всі інгредієнти з’єднуємо, солимо, додаємо перець та олію. Туди ж відправляємо насіння чіа, льону чи кунжуту, перемішуємо та подаємо на стіл.

Рекомендуємо також скуштувати незвичайний салат із сирого буряка за рецептом "Телеграфа". Такого ви точно не куштували!