Гостей за вуха не відтягнеш: рецепт закуски з хріна та буряка

Читать на русском
Автор
Хрін з буряком чудово доповнює смак багатьох страв  (зображення створено за допомогою ШІ)
Хрін з буряком чудово доповнює смак багатьох страв (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ця закуска з хрону та буряку ідельно підходить до м'ясних страв.

Хрін – це не лише гостра та пікантна приправа, але й джерело вітамінів та мінералів. Він чудово доповнює багато страв, роблячи їх більш насиченими та цікавими за смаком.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом хріну з вареним буряком, який стане справжньою "вогняною симфонією" на вашому столі. Цей хрін має приємний рожевий колір, пікантний смак та багатий аромат. Також, пропонуємо рецепт хрінового соусу з печеними яблуками.

Його легко приготувати вдома, і він не потребує багато часу та зусиль.

Інгредієнти:

  • 300 г кореня хріну
  • 200 г вареного буряка
  • 100 г яблучного оцту
  • 50 г цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 1 ч. л. тертого кореня імбиру (за бажанням)

Приготування:

  1. Корінь хріну помити, очистити та натерти на дрібній терці.
  2. Буряк відварити до готовності, очистити та натерти на дрібній терці.
  3. Змішати хрін, буряк, яблучний оцет, цукор та сіль.
  4. Додати тертий імбир (за бажанням).
  5. Перемішати всі інгредієнти до однорідної маси.
  6. Викласти хрін у чисту, стерилізовану банку.
  7. Щільно закрити банку кришкою.
  8. Зберігати хрін у холодильнику протягом 2-3 тижнів.

Таку страву краще подавати з улюбленим м’ясом. Також, пропонуємо звернути увагу на рецепт соусу з часникових відходів.