Гостей за вуха не відтягнеш: рецепт закуски з хріна та буряка
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ця закуска з хрону та буряку ідельно підходить до м'ясних страв.
Хрін – це не лише гостра та пікантна приправа, але й джерело вітамінів та мінералів. Він чудово доповнює багато страв, роблячи їх більш насиченими та цікавими за смаком.
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом хріну з вареним буряком, який стане справжньою "вогняною симфонією" на вашому столі. Цей хрін має приємний рожевий колір, пікантний смак та багатий аромат. Також, пропонуємо рецепт хрінового соусу з печеними яблуками.
Його легко приготувати вдома, і він не потребує багато часу та зусиль.
Інгредієнти:
- 300 г кореня хріну
- 200 г вареного буряка
- 100 г яблучного оцту
- 50 г цукру
- 1 ст. л. солі
- 1 ч. л. тертого кореня імбиру (за бажанням)
Приготування:
- Корінь хріну помити, очистити та натерти на дрібній терці.
- Буряк відварити до готовності, очистити та натерти на дрібній терці.
- Змішати хрін, буряк, яблучний оцет, цукор та сіль.
- Додати тертий імбир (за бажанням).
- Перемішати всі інгредієнти до однорідної маси.
- Викласти хрін у чисту, стерилізовану банку.
- Щільно закрити банку кришкою.
- Зберігати хрін у холодильнику протягом 2-3 тижнів.
Таку страву краще подавати з улюбленим м’ясом. Також, пропонуємо звернути увагу на рецепт соусу з часникових відходів.