Вдастся навіть новачок: рецепт лінивої бездріжджової паски

Читать на русском
Автор
Ця паска не займе багато часу на приготування  (зображення створено за допомогою ШІ)
Ця паска не займе багато часу на приготування (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви будете пекти паску вперше, пропонуємо вам звернути увагу на цей простий рецепт.

Великдень – це чудове свято, яке завжди хочеться зустріти з гарним настроєм, затишним сімейним затишком та, звичайно ж, смачною святковою кухнею. Проте, не завжди вистачає часу на приготування складних страв. Саме тому ми пропонуємо вам рецепт лінивої паски без дріжджів, яка стане справжньою паличкою-виручалочкою для господинь, які прагнуть швидко та без клопоту приготувати смачну паску до Великодня.

Ця паска не лише економить час та сили, але й не поступається за смаком традиційній пасці з дріжджами. Вона виходить ніжною, повітряною, ароматною та з рум'яною скоринкою.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру (9% жирності)
  • 200 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 3 яйця
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 ч. л. цедри лимона
  • 1/2 ч. л. солі
  • 100 г родзинок
  • 100 г кураги
  • 100 г цуканатів

Для прикраси:

  • цукрова пудра
  • мигдаль

Приготування:

  1. Родзинки та курагу замочити в окропі на 15 хвилин, потім обсушити.
  2. Сир протерти через сито.
  3. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром до пишної маси.
  4. Додати до масла сир, ванільний цукор, яйця, цедру лимона та сіль. Ретельно збити до однорідної маси.
  5. Додати родзинки, курагу та цукати, перемішати.
  6. Форму для паски змастити вершковим маслом та викласти сирну масу.
  7. Випікати паску в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години.
  8. Готову паску охолодити, посипати цукровою пудрою та мигдалем.

Прикрашаємо паску великодньою глазур’ю. Також, ми пропонуємо рецепт паски за лічені хвилини.