5 хвилин і здоровий перекус готовий: рецепт бананових чіпсів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чіпси з банану набагато смачніші та корисніші, ніж магазинні солодощі.
Бананові чіпси – це чудовий спосіб утилізувати переспілі банани та отримати смачну та корисну альтернативу магазинним закускам. Цей рецепт простий у приготуванні та не потребує багато часу чи інгредієнтів. Також, пропонуємо вам рецепт чіпсів з лаваша.
Інгредієнти:
- 3-4 банани
- 1 ст. л. лимонного соку (за бажанням)
- 1/2 ч. л. кориці (за бажанням)
- 1/4 ч. л. мускатного горіха (за бажанням)
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Банани очистіть і наріжте тонкими кружечками (товщиною близько 2 мм).
- Викладіть бананові кружечки на деко, застелене пергаментним папером.
- Збризніть бананові кружечки лимонним соком (якщо використовуєте).
- Посипте бананові кружечки корицею та мускатним горіхом (якщо використовуєте).
- Випікайте бананові чіпси протягом 15-20 хвилин, або до золотистого кольору і хрусткої текстури.
- Переверніть бананові чіпси на половині шляху до готовності.
- Дайте банановим чіпсам охолонути на деку протягом 5 хвилин.
Поради:
- Для більш солодких чіпсів використовуйте стиглі банани.
- Щоб чіпси були більш хрусткими, наріжте банани якомога тонше.
- Додайте інші спеції та трави за смаком, наприклад, ванільний екстракт, імбир або кардамон.
- Зберігайте бананові чіпси в герметичному контейнері протягом 3-4 днів.
Похрумтіти під фільм можна ще українськими снеками — смачними цибулинками. Також ми розповідали, як приготувати цікаві та оригінальні бутерброди зі шпротами.