Для такої паски навіть плиту включати не доведеться: секретний рецепт, про який мало хто знає

Читать на русском
Автор
645
Простий рецепт святкового десерту
Простий рецепт святкового десерту. Фото today.ua

Вам не доведеться день стояти біля плити

Традиційною стравою до великоднього столу є пишні паски. Однак багатьох лякає довга метушня з тістом та духовка.

Якщо не хочеться цілий день провозитися з випічкою, пропонуємо сирний варіант паски. Готується десерт швидко, просто та всього з п’яти інгредієнтів. До того ж у його складі — згущене молоко, яке надасть особливого смаку пасці. Таку смакоту близькі проситимуть навіть після свята. Рецептом ділиться Тoday.

Як приготувати сирну паску зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • сир – 250 г;
  • розм’якшене вершкове масло жирністю вище 72% — 75;
  • згущене молоко – 125 г;
  • сметана 25% — 75 г;
  • ванільний цукор – половина чайної ложки.

Спосіб приготування:

  1. Сир відправляємо в миску і додаємо до нього розм’якшене вершкове масло. Ретельно все розминаємо, щоб обидва інгредієнти повністю з’єдналися.
  2. В отриману масу додаємо згущене молоко, сметану та ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо занурювальним блендером.
  3. Форму для паски у формі піраміди ставимо в тарілку вузькою частиною вниз, застилаємо марлею, виливаємо тісто сирне і загортаємо краї марлі. Зверху ставимо плоску тарілку та прес.
  4. Відправляємо все до холодильника на 12-14 годин, періодично виливаючи сироватку з тарілки.
  5. Через зазначений час дістаємо паску, перевертаємо її на блюдо, дістаємо паску і прикрашаємо на свій смак.

Для тих, хто не любить пекти, пропонуємо приготувати сирну паску з какао. Вам точно сподобається.