Їсти все з хлібом і не тільки: топ-3 радянські харчові звички, які час забути

Читать на русском
Автор
2927
Їжа в СРСР Новина оновлена 16 квітня 2024, 16:10
Їжа в СРСР. Фото Freepik/ШІ

Більшість з них була продиктована дефіцитом

У радянські часи майже усі звички людей були продиктовані дефіцитом, тому економія була майже на кожному кроці. Особливо це стосувалось продуктів та харчових звичок.

Попри те, що СРСР вже давно у минулому цих неписаних правил дотримуються деякі люди й досі. "Телеграф" розповість вам про 3 найпопулярніші радянські харчові звички.

Їсти все з хлібом

І тут мова не тільки про перші страви — борщ, суп, а й про салати, десерти тощо. Люди в СРСР їли все з хлібом, щоб наїстися. А його доступна ціна та можливість подекуди випікати вдома допомагали зекономити гроші. Так за допомогою хліба можна було зменшити порцію їжі, і зекономити "копієчку".

Їсти перше, друге та компот

Радянські люди багато і важко працювали на заводах, шахтах тощо, тому мали добре харчуватися. Щоб робітник отримував насичення зазвичай обід мав складатися з трьох страв — супу, каші чи картоплі вареної з котлетою і компоту з булочкою. Такий багатокомпонентний прийом їжі насичував надовго, проте зараз люди вже відходять від цієї звички.

Не пити воду

Більшість людей в СРСР надавали перевагу компоту, квасу, чаю чи газованим напоям, забувавши про воду. Адже будь-яка смакота була у дефіциті, тому мала пріоритет.

Полиці крамниць у радянські часи не могли похвалитись широким асортиментом товару, тому солодкі напої цінувались високо. Господині варили компоти, робили кваси, щоб порадувати дітей та родину.

Раніше "Телеграф" писав, яку їжу СРСР поцупив у "ненависного Заходу".