Не така вже і радянська: яку їжу СРСР поцупив у "ненависного Заходу"

Читать на русском
Автор
12107
Їжа СРСР Новина оновлена 13 квітня 2024, 23:11
Їжа СРСР. Фото Колаж "Телеграфу"

Від лікарської ковбаси до згущеного молока

Радянський союз, який пропагував самобутність та величність у всьому, багато речей нахабно вкрав у "загниваючого" Заходу. І мова не тільки про техніку та автомобілі, адже їжа також стала плагіатом.

"Телеграф" зробив підбірку з пʼяти продуктів, які СРСР вкрав у Заходу. Сюди потрапила навіть котлета у тісті та сирок "Дружба".

Морозиво "Ескімо"

Пломбір вершковий і молочний, ескімо, крем-брюле, ванільне та фруктове морозиво — це все "запозичено" у Заходу. Адже у 1936 році нарком харчової промисловості СРСР Анастас Мікоян відвідав США. Саме звідти він привіз рецептуру і обладнання для промислового виробництва замороженого десерту.

Лікарська ковбаса та сосиски

У 1936 році Мікоян привіз з Америки ще й рецептуру, технологію, обладнання для виробництва лікарської ковбаси.

Спочатку така ковбаса призначалася для лікування хворих після довгого голодування. Адже її особливості — високий вміст білка і низький — жиру.

Сирок "Дружба"

У 1911 році у Швейцарії вперше почали виготовляти плавлені сирки. В СРСР же виробництво стартувало у 1934-му. Анастас Мікоян привіз з США покращену технологію виготовлення плавлених сирків і упаковок до них.

Також було "поцуплено" виробництво дитячих солодких сирків з наповнювачами і твердих сирів.

Згущене і сухе молоко

У 1856 році американський підприємець Гейл Борден запатентував виробництво згущеного молока. Проте у СРСР згущенку також почали виготовляти після поїздки Мікояна у США.

Котлета в тісті

У 1937 році в СРСР почався випуск "котлет в тісті", які Мікоян теж привіз із США. Він "поцупив" технологію смаження котлет і круглих булочок. Спочатку це були "радянські бургери", які згодом трансформувалися у котлети або сосиски у тісті.

Раніше "Телеграф" писав, що популярні в СРСР ласощі робили на основі бичачої крові. Діти їли цей батончик замість цукерок.