Практично ніхто не знає: як правильно солити їжу

Читать на русском
Автор
Про це навіть кулінари не розкажуть
Про це навіть кулінари не розкажуть. Фото Freepik

Ваші страви будуть ідеальними

Сіль — важливий інгредієнт практично кожної страви. Звичайно, досвідчений кулінар солять їжу вже "на око".

Однак є деякі правила, як солити страви. Виявляється, смак страви залежить також від того, коли її посолили – на самому початку, під час приготування чи наприкінці. Про це поговоримо докладніше разом із "Їсти".

Як правильно солити страви

Овочеві бульйони потрібно солити відразу після закипання. Те саме стосується і перших рибних страв.

Якщо м’ясо вариться для наваристого супу або бульйону — воду слід посолити на самому початку приготування. Це дозволить м’ясним волокнам розм’якшитися та їх ароматні соки повністю перейдуть у бульйон.

А от якщо м’ясо вариться заради нього самого, його слід відправити в киплячу воду і посолити ближче до кінця варіння. Якщо посолити рано, м’ясо стане твердим.

Смажене м’ясо краще солити лише після утворення рум’яної скоринки. Вона не дасть витекти м’ясному соку.

Рибу необхідно посолити за 20-30 хвилин на початок приготування. Тоді вона не розвалюватиметься.

Салати слід солити до заправки. В іншому випадку соус покриє овочі та зелень тонким шаром і не дасть солі проникнути всередину.

Макарони слід опускати вже в киплячу воду, інакше вони злипнуться. Те саме стосується вареників, пельменів та галушок.

Під час варіння картоплю слід солити відразу після закипання води. А ось у смажену картоплю сіль краще додавати перед закінченням приготування.

Сіль під час приготування гороху, квасолі та сочевиці потрібно додавати ближче до кінця варіння. В іншому випадку вони будуть жорсткими.

Лісові гриби потрібно варити вже в солоній воді. А ось печериці варто солити наприкінці смаження — тоді вони не пересушаться.

Соуси варто солити буквально перед тим, як зняти з вогню. Це ж стосується і підливу.