Знадобиться вино, рис і трохи солі: найнезвичайніші способи пофарбувати яйця (фото)

Читать на русском
Автор
14513
Яйця до Великодня виглядатимуть фантастичними
Яйця до Великодня виглядатимуть фантастичними. Фото скриншот Youtube

Близькі із задоволенням вам допомагатимуть

Не за горами одне з найбільших релігійних свят — Великдень. Серед народних обрядів та традицій до цього дня — приготування крашанок та писанок.

Разом з Ukr.Media розповімо про три оригінальні способи фарбування крашанок. Вони не займуть багато часу, але результат вийде фантастичним.

Як незвичайно пофарбувати яйця до Великодня: топ-три способи

Фарбовані у вині яйця

Для першого способу вам знадобиться трохи червоного вина. Саме завдяки йому колір шкаралупи буде глибоким та насиченим.

Покладіть яйця в каструлю, залийте їх 2 столовими ложками вина, додайте стільки ж оцту. Накрийте кришкою каструлю і варимо яйця на середньому вогні після закипання 20-25 хвилин.

Після варіння залишаємо яйця у каструлі з вином до повного охолодження. Далі дістаємо їх, викладаємо на серветки і даємо охолонути. Далі можна за бажанням прикрасити їх блискітками.

В одному вині можна зварити дві партії яєць. Однак варто враховувати, що у другої партії яєць вийде трохи інше забарвлення.

Фарбовані в горошок яйця

Також яйця можна пофарбувати в горошок. Роботи буде на пару хвилин, а результат вийде дуже незвичним.

Для початку відварюємо яйця з 2 столовими ложками солі. Після запалюємо свічку і за допомогою ватної палички малюємо розплавленим воском на яйцях, що охололи, крапки. Далі просто занурюємо яйця в харчовий барвник з водою та оцтом відповідно до інструкції та насолоджуємося результатом.

Яйця, фарбовані за допомогою рису

Є ще один незвичайний спосіб пофарбувати яйця. Для нього нам знадобиться сирий рис, zip-пакети; харчові барвники; зварені круто яйця, столова ложка або рукавички.

У zip-пакет насипаємо рис, додаємо до нього 5-7 крапель харчового барвника та все ретельно перемішуємо.

У цей же пакет відправляємо яйце і трохи трясемо пакет, щоб яйце пофарбувалося. А щоб воно вийшло різнобарвним, необхідно просто помістити яйця у пакети з різнокольоровим рисом. Результат вас точно вразить.

Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця натуральними барвниками. Вони виглядатимуть незвично.