Навіщо хитрі господині кладуть у молоко сіль: несподівана хитрість

Читать на русском
Автор
748
Сіль у молоко кладуть не просто так Новина оновлена 24 березня 2024, 20:44
Сіль у молоко кладуть не просто так. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Цей компонент є консервантом і перешкоджає росту бактерій

Для запобігання псуванню продуктів харчування слід дотримуватися певних правил їх зберігання. Наприклад, не варто зберігати сир на дверцятах холодильника. А щоб збільшити термін придатності молока, можна скористатися простим і доступним лайфхаком з інгредієнтом, який зазвичай завжди є на кухні.

При зберіганні молока необхідно дотримуватись мінімум двох правил хитрих господинь, пише express. Одне включає простий хитрий прийом з використанням солі, який може здатися незвичайним, але саме цей інгредієнт ефективно справляється із завданням.

Як зберігати молоко за допомогою солі

По-перше, при додаванні солі до молока можна збільшити термін його зберігання. Залежно від типу молока відкрита упаковка може зберігатися в холодильнику від 4 до 10 днів. Додавання невеликої кількості солі в молоко відразу після відкриття може продовжити цей термін, оскільки сіль діє як консервант, затримуючи розвиток бактерій. Після додавання солі ретельно перемішайте вміст упаковки та одразу помістіть її назад у холодильник.

По-друге, зберігайте молоко в прохолодній частині холодильника. Уникайте дверцят, тому що це найтепліше місце в холодильнику, яке знаходиться найбільш далеко від системи охолодження. Краще розміщувати напій у задній частині середніх або верхніх полиць.

Раніше ми писали, чому ви неправильно зберігаєте крупу. Є правила, яких потрібно дотримуватись, щоб у каші не завелася харчова міль.