Забита пам’ять та глючить смартфон: як це виправити, нічого не видаляючи

Читать на русском
Автор
16416
Смартфон Новина оновлена 09 квітня 2024, 08:52
Смартфон. Фото Adobe Stock

Робіть це регулярно і телефон не буде глючити

Якщо ваш смартфон глючить, довго вантажить додатки або виконує елементарні функції протягом тривалого часу, то це може вказувати на завантаженість пам'яті. Аби цього уникнути існує кілька способів її очистки.

"Телеграф" розповість вам, як звільнити місце у сховищах, не видаляючи додатки. Існує 3 дієвих способи.

Очистка месенджерів

Якщо ви користуєтеся Telegram або іншими схожими додатками, тоді вам треба регулярно очищати їх кеш. Адже з часом ці застосунки починають "пожирати" все більше і більше пам'яті. Причина в тому, що додаток зберігає всі надіслані вам файли, відео, фото і "гіфки", щоб не завантажувати їх повторно щоразу, як ви відкриєте чат.

Щоб очистити Telegram від сміття, відкрийте месенджер на своєму смартфоні й виконайте наступний порядок дій: "Налаштування" → "Дані та сховище" → "Використання сховища" → "Очистити кеш Telegram".

Очистка історії та кеша браузера

Регулярне використання браузерів також потроху завантажує пам'ять смартфона, тому історію пошуку слід чистити хоча б раз на місяць.

У випадку з Chrome, який за замовчуванням встановлений в смартфонах Android: відкрийте браузер на телефоні або планшеті та виконайте такі дії: "Історія" → "Очистити історію" → "Розширенні" → період часу "Весь час".

Далі поставте галочки в пунктах "Історія вебперегляду", "Файли cookie", "Кешовані зображення і файли" – і натисніть "Видалити дані".

Перенос даних на SD-карту

Якщо ж після усіх очисток кешів у вас все одно не вистачає пам'яті, тоді можна її розширити за допомогою зовнішніх носіїв. Для цього можна використати SD-карти або хмарні сховища. У першому випадку слід переконатися, що ваш смартфон підтримує microSD, і після встановлення карти пам'яті перенести на неї потрібну інформацію.

Якщо ваш смартфон все ж не має слота для microSD, то розвантажити пам'ять допоможуть хмарні для Android і iOS за замовчуванням доступний Google Диск і iCloud відповідно.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно заряджати телефон на бездротовій зарядці, щоб не "вбити" батарею.