Заради безпеки і не тільки: 2 способи очистити кеш пошуку Google на телефоні

Читать на русском
Автор
9168
Хлопець із телефоном Новина оновлена 08 квітня 2024, 07:31
Хлопець із телефоном. Фото Freepik

Це також прискорить роботу гаджета

Є кілька ознак, за якими можна зрозуміти, що телефон зламали хакери. Щоб зберегти свою конфіденційність, фахівці рекомендують регулярно чистити кеш пошуку Google на Android.

Можна робити це вручну чи налаштувати автоматичне видалення, пише zdnet. Android автоматично зберігає пошукові запити в Google, які сайти та служби можуть використовуватись для персоналізації реклами. Також цю інформацію можна використовувати для відстеження активності користувача в інтернеті. Уникнути цього можна за допомогою регулярного чищення кешу, що також зробить роботу пристрою більш швидкою.

Як очистити кеш пошуку Google Android вручну

  1. Відкрити програму Google і торкнутися зображення свого профілю у верхньому правому куті
  2. Вибрати "Історія пошуку"
  3. Торкнутися опції видалення та підтвердити — є варіант "Видалити останні 15 хвилин". При необхідності масштабного очищення, потрібно вибрати видалення в "Історії пошуку". Меню видалення з’явиться після завершення перевірки
  4. Вибрати проміжок часу, за який потрібно провести очищення кешу, та натиснути "видалити"

Як налаштувати автоматичне видалення кешу пошуку Google Android

У тому ж розділі, де здійснюється видалення кешу вручну, є варіант "Автовидалення (вимк.)". Потрібно натиснути на нього і вибрати часові рамки — 3, 18 або 36 місяців. Натиснути "Далі" та "Підтвердити". Тепер очищення пошуку буде відбуватися автоматично.

Раніше "Телеграф" розповідав про дуже просте дійство, яке значно підвищує безпеку телефону. Це забере п’ять хвилин.