Смачніше, ніж морозиво: просто візьміть ряжанку, какао та желатин

Читать на русском
Автор
1616
Легкий ніжний десерт із насиченим шоколадним смаком
Легкий ніжний десерт із насиченим шоколадним смаком. Фото 1000.menu

Готується просто із звичайних продуктів

Любителі шоколаду, напевно, вже приготували багато страв з нього. Наприклад, можна приготувати шоколадний чизкейк, шоколадне морозиво чи шоколадний кекс у склянці за п’ять хвилин.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ще однієї смакоти, спосіб приготування якої точно опиниться у вашій кулінарній книзі. Йдеться про десерт із ряжанки з желатином, інформують на Instagram-сторінці "nyam_nyaamm".

Як приготувати шоколадний десерт із ряжанки

Інгредієнти:

  • ряжанка 2,5% — 500 мл;
  • цукор — 20 г;
  • какао — 40 г;
  • желатин — 15 г;
  • вода — 100 мл;

Спосіб приготування:

  1. До ряжанки додати цукор, перемішати.
  2. Додати просіяне какао, перемішати, щоб не було грудочок.
  3. Желатин розчинити, як написано в інструкції, добре перемішати.
  4. Додати желатин до шоколадної суміші та знову перемішати віночком.
  5. Викласти масу в креманки чи силіконову форму, поставити на ніч у холодильник.

А якщо ви любитель шоколаду, рекомендуємо приготувати ароматні шоколадні трюфелі за рецептом "Телеграфа". Їх можна зробити з начинкою з горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу.