Найкращий спосіб приготувати гречку — на сковороді: близькі чекатимуть біля плити таку вечерю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 772
Смачна та проста бюджетна страва для всієї родини
Морочите голову, як ситно, смачно та швидко нагодувати близьких? У цьому випадку гречана каша – чудовий варіант. Якщо вам сподобалася гречка з курячими стегнами в духовці, то пропонуємо трохи поекспериментувати.
Сьогодні разом із 1000.menu пропонуємо приготувати до сімейної вечері гречку з куркою на сковороді. Крупа в процесі приготування просочується ароматом і смаком м’яса і виходить неймовірно смачно. До того ж ви витратите всього 20 хвилин на приготування, а все інше за вас зробить плита.
Як приготувати гречку з куркою на сковороді
Інгредієнти на 6 порцій:
- куряче філе — 500 г;
- гречка – 300 г;
- вода — 600 мл;
- цибуля — 2 шт.;
- морква — 1 шт.;
- рослинна олія — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Куряче філе миємо у проточній воді та сушимо за допомогою паперового рушника. Нарізаємо м’ясо середніми шматочками.
- У глибокій сковороді з плоским дном і високими бортами розігріваємо рослинну олію, викладаємо курку. Періодично помішуючи, обсмажуємо її до золотистої скоринки — на це піде 10 хвилин.
- Чистимо і миємо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо середніми шматочками, моркву — натираємо на великій тертці. Додаємо овочі до курки, перемішуємо та обсмажуємо протягом 3-5 хвилин.
- Миємо гречку, зливаємо воду та відправляємо її до сковороди. Солимо, додаємо спеції та вливаємо води у 2 рази більше, ніж крупи. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь та залишаємо на 15-20 хвилин.
Через вказаний час знімаємо страву з вогню, даємо постояти під кришкою на 10-15 хвилин. Подаємо з улюбленим салатом.