Найкращий спосіб приготувати гречку — на сковороді: близькі чекатимуть біля плити таку вечерю

Читать на русском
Автор
772
Виходить дуже ситно та смачно
Виходить дуже ситно та смачно. Фото 1000.menu

Смачна та проста бюджетна страва для всієї родини

Морочите голову, як ситно, смачно та швидко нагодувати близьких? У цьому випадку гречана каша – чудовий варіант. Якщо вам сподобалася гречка з курячими стегнами в духовці, то пропонуємо трохи поекспериментувати.

Сьогодні разом із 1000.menu пропонуємо приготувати до сімейної вечері гречку з куркою на сковороді. Крупа в процесі приготування просочується ароматом і смаком м’яса і виходить неймовірно смачно. До того ж ви витратите всього 20 хвилин на приготування, а все інше за вас зробить плита.

Як приготувати гречку з куркою на сковороді

Інгредієнти на 6 порцій:

  • куряче філе — 500 г;
  • гречка – 300 г;
  • вода — 600 мл;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • рослинна олія — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо у проточній воді та сушимо за допомогою паперового рушника. Нарізаємо м’ясо середніми шматочками.
  2. У глибокій сковороді з плоским дном і високими бортами розігріваємо рослинну олію, викладаємо курку. Періодично помішуючи, обсмажуємо її до золотистої скоринки — на це піде 10 хвилин.
  3. Чистимо і миємо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо середніми шматочками, моркву — натираємо на великій тертці. Додаємо овочі до курки, перемішуємо та обсмажуємо протягом 3-5 хвилин.
  4. Миємо гречку, зливаємо воду та відправляємо її до сковороди. Солимо, додаємо спеції та вливаємо води у 2 рази більше, ніж крупи. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь та залишаємо на 15-20 хвилин.

Через вказаний час знімаємо страву з вогню, даємо постояти під кришкою на 10-15 хвилин. Подаємо з улюбленим салатом.