Цим продуктам не місце у каналізації: ніколи не викидайте їх у раковину чи унітаз

Читать на русском
Автор
856
Деякі домовласники викидають відходи в унітаз
Деякі домовласники викидають відходи в унітаз. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Утилізувати непотрібні рідини у каналізацію легко, але не завжди це можна робити

Не всі рідини, що використовуються в побуті, можна автоматично змити в унітаз або вилити раковину. У кращому випадку вони просто засмічують каналізацію. Інші відходи можуть потрапити в струмки або річки і зрештою потрапити в питну воду.

Про те, що в жодному разі не повинно потрапити в каналізацію, пише Utopia.

Що категорично не можна викидати у каналізацію

Ліки не розчиняються у стічних водах, але не можуть бути відфільтровані на очисних спорудах. Тому є ймовірність, що їх частки потраплять до питної води через ґрунтові води.

Кухонні відходи, залишки їжі та упаковка повинні потрапляти не в унітаз, а у спеціальні контейнери для сміття. Особливо шкідливі кулінарні жири та олії. Вони накопичуються на внутрішніх стінках труб і засмічують їх.

Пестициди та добрива. Хімічні речовини в пестицидах та добривах також становлять небезпеку для ґрунтових та питних вод, якщо не утилізувати їх належним чином. Речовини не повинні потрапити в каналізацію чи в інші відходи.

Серветки для зняття макіяжу та серветки, що освіжають, серветки для чищення окулярів, а також дитячі серветки та підгузки потрібно утилізувати не в туалеті. Їхнє місце у сміттєвих баках. Те саме стосується предметів жіночої гігієни, таких як тампони, гігієнічні прокладки, а також подушечок для зняття макіяжу або ватяних паличок. Усі вони можуть призвести до засмічення каналізації.

Крім того, що недопалки можуть забруднити воду, вони можуть ще й забити каналізацію. Тому їх також потрібно утилізувати у контейнери для побутових відходів.

Лаки та фарби не можна виливати у каналізацію. Те саме стосується розчинників для цих речовин. Залишки цих продуктів слід утилізувати у пункті збирання небезпечних відходів. Висохлі речовини не містять розчинників – як правильно їх утилізувати, зазвичай вказано на упаковці.

Наповнювач для котячого туалету швидко злипається, комкується та засмічує каналізацію.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прочистити засмічення у трубах. Для розв'язання проблеми знадобиться окріп, сода та оцет.