Весна йде у відпустку: де і коли в Україні чекати на сніг та похолодання

Читать на русском
Автор
3745
Згенеровано ШІ ("Телеграф") Новина оновлена 17 березня 2024, 17:50

Погода в більшості регіонів буде холодною та непривітною

Перша половина березня тішила більшість українців теплою погодою, хоча, місцями й дощило та сніжило. Вже з понеділка, 18 березня, на Україну чекає суттєве похолодання, а місцями — заморозки.

Подекуди температура повітря вночі сягне позначки "мінус" за Цельсієм. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Понеділок, 18 березня

У центральній частині України переважно хмарно, місцями, хмарно з проясненнями, дощ. Вночі температура +4°…+2°C, вдень стовпчики термометрів, в середньому, піднімуться до +5°…+7°C, на Дніпропетровщині до +9°…+11°C. Вітер переважно північно-західний, до 5-10 м/с. Місцями, можливі пориви до 12 метрів за секунду.

Мешканцям західних областей також радимо приготувати парасольку. Дощитиме тут від самого початку тижня, місцями випаде мокрий сніг. Температура вночі коливатиметься здебільшого в межах +1°…-1°C і навпаки. На Львівщині та Івано-Франківщині 0°…-2°C. Вдень температурні показники зупиняться на позначках +2°…+4°C, на Закарпатті тепліше +4°…+6°C. Місцями непокоїтимуть пориви північно-західного вітру, швидкістю понад 10 метрів за секунду.

На півночі України хмарно, дощ та мокрий сніг. У нічний час доби +4°…+2°C, на Рівненщині та Волині +1°…-1°C. Вдень стовпчики термометрів піднімуться не сильно, до +2°…+4°C. Щоправда, на Чернігівщині варто чекати й на +6°…+8°C. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

У східних регіонах теж буде хмарно, прогнозується невеликий дощ. Температура вночі +4°…+2°C, вдень +7°…+9°C. Найтепліше буде на Донеччині та Луганщині — +10°…+12°C. Вітер південний 5-10 м/с.

На старті тижня, на півдні України, очікується хмарно з проясненнями й також дощ. Температура вночі доволі тепла +5°…+3°C, а вдень стовпчики термометрів обіцяють зрости до +9°…+11°C. Найтепліше, звісно, у Криму — вдень +10°…+12°C. Вітер здебільшого південний, 5-10 м/с.

Понеділок, 18 березня

Вівторок, 19 березня

У вівторок центральні області країни чекає хмарна погода, подекуди з проясненнями. Рясні дощі полинуть на захід, але і в центральних областях не без опадів. Місцями невеликий дощик та мокрий сніг. Найхолодніше на Вінничині, вночі +1°…-1°C, вдень +2°…+4°C. Однак на Дніпропетровщині тепліше, вночі +4°…+2°C, а вдень +8°…+10°C. Вітер переважно північно-західний, до 5-10 м/с.

У західних регіонах продовжать лити дощі, а місцями й мокрий сніг варто чекати. Вночі заморозки до -1°…-3°C, вдень температурні показники трохи вищі, до +2°…+4°C. Найтепліше знову на Закарпатті, до +4°…+6°C вдень і без мокрого снігу. Вітер північний, 5-10 м/с.

На півночі України варто чекати на опади у вигляді дощу або дощу з мокрим снігом. Температура вночі від +1°…-1°C до +4°…+2°C, залежно від області. Вдень +2°…+4°C на північному заході та +4°…+8°C на північному сході. Вітер північно-східний, до 5-10 м/с.

У східних регіонах хмарно з проясненнями та дощитиме. Температура повітря вночі +5°…+3°C, а вдень +10°…+12°C.

У вівторок опади продовжаться й у південних областях. Хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ та навіть мокрий сніг. Температурні показники вночі +4°…+2°C, а вдень +6°…+8°C. На Херсонщині та в Криму до +10°…+12°C. Вітер північно-східний, до 3-8 м/с.

Вівторок, 19 березня

Середа, 20 березня

У центральних регіонах України продовжить дощити, погода хмарна, місцями з проясненнями. Також можливий мокрий сніг. Температура вночі: 0°…+2°C, а вдень стовпчики термометрів зростуть +6°…+8°C. На Дніпропетровщині до +8°…+10°C.

Мешканцям західних областей також не варто ховати парасольку. Погода хмарна з проясненнями, невеликий мокрий сніг та дощ. Температура вночі у більшості областей: 0°…+2°C, вдень +4°…+6°C. На Закарпатті +7°…+9°C. Вітер північний або північно-західний, до 5-10 м/с.

На півночі України хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ та мокрий сніг. На північному заході холодніше, вночі 0°…+2°C, вдень +4°…+6°C. На північному сході чекають на теплішу погоду, вночі +4°…+2°C, вдень +6°…+8°C. Вітер північно-східний, 3-8 м/с, місцями можливі пориви до 10 метрів за секунду.

На сході країни хмарно з проясненнями, дощ. На Харківщині вночі +4°…+2°C, а вдень +7°…+9°C. В Донецькій та Луганській областях тепліше: +5°…+3°C вночі, а вдень +9°…+11°C.

У південних областях теж хмарно і з дощами. Температура вночі: +4°…+2°C, вдень +7°…+9°C. На Херсонщині та в Криму до +10°…+12°C. Вітер північний, до 3-8 м/с.

Середа, 20 березня

Четвер, 21 березня

У четвер сильні опади мають залишити більшу частину територію України, щоправда, невеликий дощ варто очікувати місцями. У центральних областях мінлива хмарність, місцями невеликий дощ. Температура вночі: +3°…+1°C, вдень +6°…+8°C. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

У західних регіонах мінлива хмарність і без опадів. Температура вночі: +3°…+1°C, а вдень варто чекати на +7°…+9°C. В Закарпатській області ще тепліше, +12°…+14°C. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

На півночі України теж мінлива хмарність, без опадів. Знову температурні показники змінюватимуться із заходу на схід. В областях, що розташовані на північному заході вночі +3°…+1°C, вдень +7°…+9°C. В північно-східних регіонах вночі 0°…+2°C, а вдень +5°…+7°C.

У східних регіонах погода буде подібною до інших областей: мінлива хмарність, без опадів. Температура вночі: +3°…+1°C, вдень +5°…+7°C. На Луганщині та Донеччині вдень до +8°…+10°C.

На півдні варто чекати найвищих показників термометрів, щоправда, тут хмарно з проясненнями, а місцями невеликий дощ. Температура вночі: +4°…+2°C, вдень +8°…+10°C.

Четвер, 21 березня

П'ятниця, 22 березня

В останній робочий день тижня, на більшій частині України варто чекати на суху погоду. Весна повертається. У центральних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +4°…+2°C, вдень +8°…+10°C.

Мешканцям західних областей відкладати парасольку поки не варто. В більшій частині областей хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ. Температура вночі +3°…+1°C, вдень +8°…+11°C. В Закарпатській області знову найтепліше, +12°…+14°C. Вітер південно-західний, 7-12 метрів за секунду.

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Температурні показники знову змінюватимуться із заходу на схід. В областях, що розташовані на північному заході вночі +3°…+1°C, вдень +8°…+10°C. В північно-східних регіонах вночі 0°…+2°C, а вдень +6°…+8°C.

На сході погода буде схожою на інші регіони: мінлива хмарність, без опадів. Вночі +3°…+1°C, вдень стовпчики термометрів сягнуть позначок +6°…+9°C. Вітер північно-східний, до 5-10 м/с.

Мешканцям південних областей також можна сховати парасольку. Температура повітря вночі: +4°…+2°C, вдень +9°…+11°C. Вітер північний або північно-східний, 5-10 м/с.

Як повідомлялося раніше, народний синоптик Володимир Деркач у коментарі "Телеграфу" зазначив, що наприкінці березня можна чекати на "повернення зими" з періодичними морозами.

Детальніше про те, чи очікувати в березні-травні літніх температур, читайте у матеріалі "Телеграфа": Зима у березні і заморозки у травні: народний синоптик дав прогноз на весну-2024.