Посеред березня в Україну несподівано повернеться зима: народний синоптик розповів, коли саме

Читать на русском
Автор
12825
Відкриті джерела

Не ховайте далеко теплий одяг — холод і мокрий сніг ще повернуться

Друга половина лютого та початок березня порадують українців по-справжньому весняним теплом у 2024 році, проте воно досить швидко зміниться похолоданням.

Посеред березня в Україні знову настане зима. Такий прогноз ексклюзивно для "Телеграфу" зробив відомий народний синоптик Володимир Деркач.

За його словами, у першій половині березня в Україні відбудеться серйозне потепління, буде по-справжньому весняна погода, лише вночі можливі невеликі заморозки. Але триватиме це тільки до середини місяця.

Приблизно з 20 березня в Україну прийдуть опади у вигляді мокрого снігу та похолодання: "Іноді температура повітря падатиме до мінуса. Це буде таке собі повернення зими", — каже Деркач.

За його словами, до кінця місяця температура знову підніметься, але справжнього тепла ще не буде.

Довідка. Володимир Деркач — народний синоптик з Волинської області, який уже понад 20 років займається тим, що складає прогнози погоди за спеціальною методикою. Вона ґрунтується на спостереженні за погодою у проміжку з 25 грудня по 7 січня. Згідно з методикою, кожен день у цьому проміжку може розповісти про те, якою буде погода у кожну частину місяця наступного року.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які 5 лайфхаків допоможуть розпочати нове життя навесні.