Погода не потішить: коли в деяких регіонах України варто чекати на дощі та мокрий сніг

Читать на русском
Автор
Дощова погода протримається майже весь тиждень Новина оновлена 10 березня 2024, 13:55
Дощова погода протримається майже весь тиждень. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Цього тижня, одразу в кількох областях, литиме кілька днів

Цього тижня на Україну чекають дощі, а подекуди й мокрий сніг. З понеділка у більшості регіонів переважатиме мінлива хмарність, а в західних областях варто чекати на рясні дощі.

Вітер переважно південно-східний, від 5 до 12 м/с, залежно від області. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Понеділок, 11 березня

У центральній частині України очікується мінлива хмарність. Де-не-де вигулькуватиме сонечко, та здебільшого погода залишатиметься похмурою, прохолодною та непривітною. Вночі можливі заморозки до -2°…-4°C, вдень стовпчики термометрів, в середньому, піднімуться до +6°…+8°C.

Мешканцям західних областей радимо приготувати парасольку. Дощитиме тут від самого початку тижня. Температура вночі коливатиметься від +1°…-1°C і навпаки. Вдень температурні показники зупиняться на позначках +6°…+8°C. Разом з тим, в Закарпатській області вночі +7°…+5°C, а вдень — справжня весна — +11°…+13°C. Щоправда, не забуваємо, про дощик. Також, місцями непокоїтимуть пориви південно-східного вітру, швидкістю понад 7-8 метрів за секунду.

На півночі України хмарно з проясненнями, без опадів. У нічний час доби можливі заморозки до -2°…-4°C, а на Чернігівщині та Сумщині взагалі до -5°…-7°C. Вдень стовпчики термометрів сягнуть позначок +5°…+7°C.

У східних регіонах буде сухо, а місцями й дуже сонячно. Вночі добряче підморозить, до -5°…-7°C, вдень температура повітря підвищиться до +1°…+3°C. Вітер південно-східний, до 7-12 метрів за секунду.

На старті тижня, на півдні України, очікується мінлива хмарність. Опадів не передбачається, натомість варто чекати на невеличкі заморозки, до -1°…-2°C. Вдень повітря у низці південних областей прогріється до +8°…+10°C, у Криму буде ще тепліше — +9°…+11°C.

Погода в Україні 11-го березня

Вівторок, 12 березня

У вівторок рясні опади із заходу країни навідаються до її центральних областей. Місцями дощ перейде у мокрий сніг. У нічний час доби варто чекати на -2°…-4°C, а вдень температура повітря прогріється до +3°…+5°C, місцями до +6°C. Вітер південно-східний, до 7-12 м/с.

У західних регіонах продовжать лити дощі. Разом з тим, температурні показники потішать: вночі 0°…+5°C, вдень +8°…+10°C. На Закарпатті знову найтепліше, температурні показники сягнуть +11°…+13°C. Вітер південно-східний, 3-8 метрів за секунду.

На півночі України варто чекати на опади у вигляді дощу з мокрим снігом. Температура вночі -2°…-4°C, вдень 0°…+2°C. Вітер південно-східний, до 7-12 м/с.

У східних регіонах сонечко сховається за хмарками та принаймні поки без опадів. Вночі варто чекати на суттєві заморозки, місцями до -5°…-7°C, вдень температура підвищиться не надто суттєво, до +3°…+5°C.

У вівторок опади доберуться і до південних областей. Дощі різної інтенсивності варто чекати й в Одесі, й в Миколаєві, однак у Криму без опадів. Температурні показники вночі +5°…+3°C, вдень +8°…+10°C. У Криму ще тепліше, повітря програється до +11°…+13°C.

Погода в Україні 12-го березня

Середа, 13 березня

У центральних регіонах України триватимуть опади різної інтенсивності, здебільшого мокрий сніг, проте місцями можливий і дощик. Температура повітря вночі 0°…+2°C, вдень +2°…+4°C, місцями до +7°C. Вітер південно-східний, до 7-12 м/с.

Для мешканців західних областей парасолька залишається вірним другом і помічником — дощі тут не припиняться і в середу. Температура повітря вночі 0°…+2°C, вдень прогріється до +3°…+5°C. І знову найтепліше буде на Закарпатті: вночі +6°…+4°C, вдень +11°…+13°C.

У північних областях хмарно, дощ та мокрий сніг. Температура вночі 0°…+2°C, а вдень повітря і не надумає прогріватися і залишиться у тих самих межах — 0°…+2°C. Вітер південно-східний, до 7-12 м/с.

На сході країни хмарно, місцями невеликий дощ та мокрий сніг. Температура повітря вночі +1°…-1°C, вдень +3°…+5°C. Вітер так само південно-східний, до 7-12 м/с.

У південних областях теж хмарно і з дощами та принаймні без мокрого снігу. У нічний час доби — без мінусів, +5°…+3°C. Вдень повітря прогріється до +8°…+10°C, у Криму до +11°…+13°C.

Погода в Україні 13-го березня

Четвер, 14 березня

У четвер сильні опади мають залишити територію України, щоправда, невеликий дощ та мокрий сніг варто очікувати місцями. У центральних областях хмарно з проясненнями, вночі 0°…+2°C, а вдень +6°…+8°C. Вітер дещо змінить свій напрямок, здебільшого на східний та північно-східний, швидкість до 3-8 м/с.

У західних регіонах хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ та мокрий сніг, тож не варто відкладати парасольку. Температура вночі у більшості областей 0°…+2°C, вдень +4°…+6°C. Вітер північний або північно-східний, до 3-8 м/с. Закарпаття знову відрізниться: вночі +5°…+3°C, вдень +10°…+12°C. Вітер тут північний, також до 3-8 метрів за секунду.

На півночі України теж хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ та мокрий сніг. Температура вночі 0°…+2°C, вдень прогріється до +4°…+6°C. Вітер східний або північно-східний, до 3-8 метрів за секунду.

У східних регіонах погода буде подібною до інших областей: хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ та мокрий сніг. Температура вночі у більшості областей 0°…+2°C, вдень +5°…+7°C. Вітер східний або південно-східний, до 3-8 м/с.

На півдні варто чекати найвищих показників термометрів, щоправда, і тут хмарно з проясненнями, а місцями невеликий дощ та принаймні без мокрого снігу. Температура вночі +4°…+2°C, вдень +10°…+12°C. Вітер східний або південно-східний, до 3-8 м/с, а місцями можливі неприємні пориви й до 10 метрів за секунду.

Погода в Україні 14-го березня

П'ятниця, 15 березня

У п'ятницю на більшій частині України варто чекати на суху погоду. У центральних регіонах мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі 0°…+2°C, вдень стовпчики термометрів сягнуть позначок +10°…+12°C. Вітер північно-східний, до 3-8 м/с.

Мешканцям західних областей, нарешті, можна сховати парасольку. Погода буде мінливою, здебільшого хмарною та без опадів. Вночі температура складе 0°…+2°C, а от вдень у більшості областей повітря програється до +8°…+10°C, на Закарпатті +10°…+12°C.

У північних областях мінлива хмарність і також без опадів. Температура повітря вночі 0°…+2°C, вдень прогріється до +10°…+12°C. Вітер північний або північно-західний, до 3-8 метрів за секунду.

На сході погода буде схожою на інші регіони: хмарно з проясненнями, без опадів. Вночі 0°…+2°C, вдень стовпчики термометрів сягнуть позначок +8°…+10°C. Вітер південно-східний, до 5-10 м/с.

Мешканцям південних областей парасолька ще може знадобитися. Погода буде хмарною, місцями з проясненнями. Можливий невеликий дощ. Температура вночі +4°…+2°C, вдень на Миколаївщині +6°…+8°C, в інших південних областях повітря прогріється до +10°…+12°C. Вітер північний або північно-східний, 5-10 м/с.

Погода в Україні 15-го березня

Раніше "Телеграф" писав якою буде погода у Карпатах 10-14 березня. Найближчі дні в Карпатах будуть мінливими та дощовими.