Снігопади та заморозки повертаються: на яку погоду чекати в Україні на початку робочого тижня

Читать на русском
Автор
4761
Снігопади та заморозки повертаються: на яку погоду чекати в Україні на початку робочого тижня Новина оновлена 16 березня 2024, 17:20

Погода буде аж ніяк не весняною

Після відносно сонячного початку березня погода в Україні змінилася на похмуру та дощову. І такою вона залишатиметься і на початку нового робочого тижня.

Як йдеться у прогнозі Укргідрометцентру, трудові будні будуть сирими та хмарними, проте на сході країни та в Закарпатській області ближче до середини тижня стане трохи світліше.

На початку робочого тижня дощі очікуються по всій території України, а в західних областях може випасти мокрий сніг. Однак швидше за все зимові пейзажі побачити не світить, оскільки температура повітря вдень утримуватиметься на рівні +2…+5 градусів. На сході та півдні буде значно тепліше – в районі +10…+12 градусів.

Ближче до середини тижня на заході потеплішає в середньому на 2 градуси, а на сході можливе короткочасне похолодання до +7…+9 градусів.

Варто також зазначити, що в цей період також можливі нічні заморозки у західних та центральних областях. Подекуди стовпчики термометра впадуть до -2 градусів.

Погода 18 березня
Погода 18 березня
Погода 19 березня
Погода 19 березня
Погода 20 березня
Погода 20 березня
Погода 21 березня
Погода 21 березня

Як повідомлялося раніше, народний синоптик Володимир Деркач у коментарі "Телеграфу" зазначив, що наприкінці березня можна чекати на "повернення зими" з періодичними морозами.