Не спішіть викидати: як можна дати друге життя кліпсам для хлібної упаковки

Читать на русском
Автор
6610
Затискачі від хлібних мішечків не треба викидати
Затискачі від хлібних мішечків не треба викидати. Фото Freepik

Кліпси від хлібних упаковок стануть незамінною річчю в побуті

Хліб зазвичай упаковують в поліетиленові мішечки, які закриваються за допомогою спеціальних затискачів. Ці маленькі застібки не переробляються, що не є екологічно, тому варто замислитися, як дати їм друге життя. А раніше ми розповідали, як подрібнити кавові зерна без кавомолки.

Затискачі для упаковок з-під хліба можна використовувати в побуті. Як це робити, розповіли на Ukr.Media.

Як дати друге життя застібкам для мішечків

  • Перший спосіб — защіпати ними шнури. Дуже часто кабелі, зарядки та інші дроти плутаються. Хлібні затискачі ідеально виправлять цю проблему. Вони не даватимуть кабелям заплутуватися й утворювати вузли. Таким способом можна також зберігати шнурки для взуття, залишки пряжі та інші дроти.
  • Другий спосіб — використовувати хлібний затискач як позначку для скотчу. Його треба просто приклеїти його на кінчик липкого боку і залишити до наступного використання.
  • Третій спосіб — використовувати застібки для мішечків як опору для рослин. А точніше, як кріплення до опори. Гумки та нитки можуть лише пошкодити стебло квітки або ж навіть почати гнити від води. Тому краще робити це за допомогою хлібних затискачів — вони міцно закріплять стебло до опори і не нашкодять рослині.
  • Четвертий спосіб — використовувати хлібні затискачі як легкий замок для клітки. Якщо у вас є домашні улюбленці, які більшу кількість часу перебувають у клітці, зачинити її можна саме цими поліпропіленовими застібками. Зачиніть клітку в потрібному місці — і ваш улюбленець нікуди не втече.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна використовувати чайний пакетик після заварювання. Ми поділилися дієвим лайфхаком, який позбавить вас від популярних проблем.