Мало хто про це знає: для чого на дні чашки роблять канавки

Читать на русском
Автор
1225
Деякі чашки мають насічки на дні
Деякі чашки мають насічки на дні. Фото day.az

Незвичайна деталь має кілька функцій

Чашки — один із предметів посуду, яким користуються щодня. Вони бувають різної форми, із потішними написами та різними малюнками, виготовлені з різних матеріалів. На дні деяких чашок можна побачити одну або дві виїмки. Вони не несуть декоративної функції, але дуже практичні та служать певній меті.

Раніше ми розповідали, як найкраще використовувати петельку на ситі. Тепер разом із Merkur розповімо, для чого потрібні виїмки на чашках.

Для чого у чашки є канавки внизу

Жолобок на чашках виконує одразу кілька практичних функцій. Перша стосується термічної стійкості посуду. Коли ви наливаєте в чашку окріп, невелика виїмка на дні дозволяє повітрю проходити під посудину. Хоча на наш погляд така маленька дірочка не має значення, для кераміки вона величезна. Завдяки цьому чашки не тріскаються при значних перепадах температур.

Друга функція невеликої виїмки пов’язана з миттям її в посудомийній машині. Зазвичай брудні чашки кладуть у посудомийну машину дном догори. Під час миття на них накопичується вода. Виїмки на чашці не дають накопичуватися воді.

Практичний дизайн має ще одну функцію. Якщо ви колись проливали каву, можливо, помічали, що деякі чашки прилипають до столу. Якщо так, то це була чашка без виїмки на дні.

Раніше "Телеграф" розповідав про народні прикмети, пов’язані з чашками. Виявляється, не кожна підходить для чаювання.